Sebbe Staxx- Sebastian Stakset, Niklas Malmborg

Betyg 4
9h 21min
277 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

"Livet jag levde då, det är inte för någon. Det är som ett stort jävla nedsläckt hotell som någon har lagt en gigantisk presenning över. Vilket rum eller vilken korridor du än kommer till så är allt bara mörker, mörker, mörker, och du ska försöka hitta ut därifrån. Hela tiden drömmer du om dom där millarna som ska göra dig 'klar'."

I november 2013 sitter Sebbe Stakset i Slakthusområdet i Stockholm med fotboja och blickar tillbaka på sitt liv. Han avtjänar sitt tredje straff på sju år, tredje gången gillt. Inget mer. Det får räcka nu.

I sin självbiografi berättar han om uppväxten i Stockholmsförorten Bagarmossen, där mobbarnas sparkar och slag är vardag och där en oförstående vuxenvärld bara tittar på. Han lockas in i kriminalitetens förlovade land, det blir en revansch, mot mobbarna, mot alla de som aldrig trott på
honom. Men kriminaliteten har en baksida, ett mörker, stress och droger. Fängelsestraffen avlöser varandra redan i unga år och den kriminella identiteten cementeras.

Men där finns också något annat, kreativitetens kraft. Sebbe är med och startar hiphopgruppen Kartellen, som slår ner som en bomb i musik-Sverige. Hyllade låtar, album och pjäser följer. Men det är en lång resa. Som han beskriver det själv: "Jag är bara tjugoåtta år gammal men det känns ibland som jag redan har levt flera liv."
Uppläsare:
Format:
Ljudbok, E-bok
Tid ljudbok:
9h 21min
Sidor e-bok:
277
Kategorier:
Språk:
Svenska
Utgiven:
2016-06-10
Förlag ljudbok:
Norstedts
ISBN ljudbok:
9789113067780
Förlag e-bok:
Norstedts
ISBN e-bok:
9789113065489

© Norstedts (Ljudbok)

© Norstedts (E-bok)

Vad andra tycker

Recensioner av Sebbe Staxx - Ljudbok, E-bok

Grym bok!

Anna

Denna boken har lärt mig mycket och borde läsas/lyssnas av alla.

Mia

Det enda jag har att anmärka på är att uppläsaren hade lite svårt att uttala vissa ”orten-ord” rätt men annars jävligt bra bok och jävligt stark historia framför allt!

Felicia

Pawel

Jag tyckte om den här ljudbok väl då Allbygg som sann historia Och jag hoppas alla andra läser boken eller lyssnar på boken För att jag sa ser du i verkligheten är relativt nya bra val i livet Och ihop Sandra ugnen Läs den här boken Jag vet hur det känns inte ha det så enkelt i livet eller här i världen Försöker blicka framåt och positivt istället för den negativa Är det den alla gången

pawel