Sherlock Holmes äventyr- Arthur Conan Doyle

Betyg 4.1
14h 23min
363 Sidor
Sherlock Holmes
bookCoverFor

Beskrivning

"För Sherlock Holmes är hon den enda kvinna i världen: han kallar henne alltid endast »hon». Jag har aldrig hört honom ge henne någon annan benämning. I hans ögon står hon högt över sina medsystrar – hon fördunklar alla och en var av hela sitt kön. Jag tror ej, att han för Irene Adler erfarit någon slags känsla, liknande kärlek; alla känslor och sinnesrörelser – kärlek i synnerhet – voro främmande för hans kalla, bestämda och utomordentligt väl avvägda karaktär."

Bland dessa tolv noveller finns några av de mest kända fall som detektiven Sherlock Holmes och hans vän doktor Watson tar sig an. Såsom "En skandal i Böhmen", där Sherlock Holmes försöker hjälpa kungen av Böhmen att undvika en komprometterande situation och för första gången möter sin like. Och "De fem apelsinkärnorna", som är en av författarens personliga favoriter av novellerna han skrivit om den ofattbart begåvade brottsbekämparen.

Arthur Conan Doyle föddes 1859 och dog 1930. Han var en skotsk författare och läkare. Mest känd är han för sina böcker om mästerdetektiven Sherlock Holmes och doktor Watson, som han skrev hela 56 noveller och 4 romaner om.

Författare:

Uppläsare:

Översättare:

Sven-Ingmar Pettersson

Format:

E-bok, Ljudbok

Del:

3

Tid ljudbok:

14h 23min

Sidor e-bok:

363

Språk:

Svenska

Utgiven:

2022-07-11

Förlag ljudbok:

Saga Egmont

ISBN ljudbok:

9788728418734

Förlag e-bok:

Saga Egmont

ISBN e-bok:

9788711969748

Vad andra tycker

Recensioner av Sherlock Holmes äventyr - E-bok, Ljudbok

Det var tekniska problem vid uppläsningen. Upprepningar !

Maria