Shoo len
  
Dela boken    

Douglas Foley tillbaka med ny ungdomsroman!


Hon skulle ha släppt väskan. Då hade Gabi inte behövt sparka henne så hårt. För vad ska Karim göra nu? Kvinnan de rånade visade ju sig vara Nikoos mamma – Nikoo som Karim är kär i.

Det är en månad kvar till skolavslutningen i nian och framtiden står för dörren. Gabi och Karim är gamla vänner som har hjälpt varandra i vått och torrt. Men efter misshandeln av Nikoos mamma uppstår det en spricka i deras vänskap. Gabi bryr sig varken om skola eller framtid. Han vill ha snabba pengar, och de enda som räknas är hans kompisar. Karim däremot står vid ett vägval, han och Nikoo är förälskade i varandra och han måste berätta för henne vad han har gjort och försöka ta avstånd från Gabi utan att vara en svikare.
Det här är upptakten till Douglas Foleys nya ungdomsroman. En stark och aktuell skildring av ungdomars liv idag med rötter ner till de klassiska dramernas ödesmättade tyngd.

För att nå fler läsare kommer Shoo len att ges ut både i mjukband och hårdpärm.


Om Douglas Foleys böcker:

”Habib, Douglas Foleys charmige tolvåring från Alby, är mer aktuell än någonsin.” Uppsala nya tidning

”Sköna tankar från Alby.” Hallandsposten

"Shoo bre är en mörk bok. Men hur jävligt livet än ter sig så finns ljuset någonstans långt borta." Vestmanlands Läns Tidning


Omslagsformgivare: Sofia Liljander

Visa mer