Silverkronan- Anna Jansson

Betyg 3.8
9h 51min
277 Sidor
Maria Wern
bookCoverFor

Beskrivning

Wilhelm Jacobsson försvinner spårlöst på Gotlandsbåten. Han är en småbonde som hankar sig fram, egensinnig och i ständig träta med sina grannar. Han är gift med ”byhoran”.
Mona Jacobsson har alltid varit utsatt: Mobbad i skolan och med knäckt självkänsla. Hon blir med barn när hon är 15 år. ”Fader okänd.”
Maria Wern och hennes kolleger Hartman och Arvidsson sommarvikarierar på Gotland. Den berömda Medeltidsveckan pågår. Fallet med den försvunne hamnar på deras bord.
Under pågående utredning hittar en semesterseglare av en slump ett lillfinger i en plastpåse i vattnet. Några dagar senare är en äldre dam är ute och rastar sonens rottweiler. Hunden rymmer, börjar gräva i ett stenröse och gräver upp ett lik – Wilhelms. Lillfingret är hans.

Utredningen av mordet på Wilhelm står dock och stampar. Mördaren är fortfarande på fri fot och ytterligare mord inträffar. Vad har den gamla distriktsköterskan Svea gjort för ont? Och varför vill någon silversmeden Birgitta illa - och just på hennes möhippa? Men den unge aspiranten på polisstationen har fått förtroende för Maria Wern och tack vare hans upplysningar kan mysterierna skingras och ännu ett mord förhindras i sista minuten.

Anna Jansson , född 1958 i Visby, arbetar numera som sjuksköterska i Örebro. Hennes första roman, Stum sitter guden, utkom 2000, 2001 kom Alla de stillsamma döda, i vilken vi återfinner polisen Maria Wern, och 2002 kom Må döden sova.
Författare:
Uppläsare:
Format:
Ljudbok, E-bok
Del:

4

Tid ljudbok:
9h 51min
Sidor e-bok:
277
Kategorier:
Språk:
Svenska
Utgiven:
2016-06-10
Förlag ljudbok:
Norstedts
ISBN ljudbok:
9789173133760
Förlag e-bok:
Norstedts
ISBN e-bok:
9789172970359

© Norstedts (Ljudbok)

© Norstedts (E-bok)

Vad andra tycker

Recensioner av Silverkronan - Ljudbok, E-bok

Näpp

Tommy

Bra bok

Anita

Älskar Maria vern!

Spännande och roliga

Sara

Långtråkig

Spännande ibland, men väldigt tråkig många gånger. Inte den bästa bok jag lyssnat på ..och inget riktigt slut heller.

Kickan

Älskar serien men denna bok var något trist emellanåt men ok.

Sanna