Silvermysteriet- Martin Widmark

Betyg 4.5
57min
126 Sidor
LasseMajas detektivbyrå
bookCoverFor

Beskrivning

Varför drabbas den arkelogiska utgrävningen utanför kyrkan av ett olovligt nattligt besök? Inget verkar ha försvunnit, men det finns gott om fotspår. Är det spår efter inkräktaren? Det finns en del som inte gillar utgrävningen, och det finns de som har ett överdrivet intresse för den. Lasse och Maja inser att de måste gräva djupt för att komma till botten med det här!

Utanför Vallebys kyrka pågår det en omfattande utgrävning, under två veckor har arkelogen Sofia Winge och hennes assistent Waldorf Eriksson grävt febrilt för att se om det döljer sig något värdefullt i jorden. På utgrävningens sista dag gör de äntligen ett fynd: massor av silvermynt! Troligen från vikingatiden.

På kvällen föreläser arkeologen och assistenten om dagens sensationella fynd. Många nyfikna Vallebybor vill lyssna och lära om arkeologi. Rune Andersson blir hänförd när de visar och berättar hur man kan följa tidens gång genom att undersöka olika jordlager: ju djupare man gräver, desto längre tillbaka i tiden kommer man.

Dagen efter upptäcks spår efter inkräktare. Inget verkar ha blivit stulet, men det är fullt av fotspår i den fuktiga jorden. Ett i storlek 35, samma storlek som prästens, vars stövlar just har stulits.Det berättade han själv på föreläsningen igår.

Här finns det mycket att gräva i för Lasse och Maja som vet hur man snokar upp okända samband.

Författare:
Uppläsare:
Format:
E-bok, Ljudbok
Del:

27

Tid ljudbok:
57min
Sidor e-bok:
126
Språk:
Svenska
Utgiven:
2018-08-27
Förlag ljudbok:
Bonnier Audio
ISBN ljudbok:
9789178270385
Förlag e-bok:
Bonnier Carlsen
ISBN e-bok:
9789178034215

© Bonnier Audio (Ljudbok)

© Bonnier Carlsen (E-bok)