Sista sommaren

Sista sommaren

Beskrivning av boken

”Rörande, roligt och mycket sommar!”

Expressen

Sista sommaren är en varm och underhållande roman om ett slumpartat möte, en oväntad vänskap och en oförglömlig sommar.

Adam är utkastad hemifrån och på flykt från en knarklangare när han desperat bryter sig in i ett hus i Stockholms skärgård. Där överraskas han av 86-åriga Britta, en vresig och bestämd dam som mot sina barns vilja har rymt till sitt älskade sommarställe.

Britta låter Adam stanna eftersom hon inser att hon behöver hjälp. Han får betala för mat och uppehälle genom att jobba hårt och följa hennes minsta nyck. Till en början gnisslar det ordentligt mellan dem, men långsamt börjar en vänskap växa fram som kommer att förändra dem båda. Det blir en magisk sommar – en av de bästa i Brittas liv.

”Vilken alldeles underbar debut! /.../ Sista sommaren har ett tämligen stilla men skönt tempo och bjuder på både med- och motgångar, svärta, sorg och glädje, kittlande nerv och leenden, men kanske framförallt härligt personliga karaktärer som jag redan saknar. /.../ Rekommenderas varmt!"

Agneta, boktipsare i P4 Västernorrland

"Jag fullkomligt älskar Britta, Adam, Iris och de andra karaktärerna i Sista sommaren! Men jag måste utfärda en varning. Jag grät floder! Å andra sidan skrattade jag också högt då och då. Eleonore Holmgren har skrivit en underbar roman som jag varmt rekommenderar!"

Sophie Kaméus, Bonniers Bokklubb

"Boken som verkligen har allt! Den är mänsklig, rolig och charmig men även djup, sorglig och allvarlig. /.../ Vill du läsa en roman som inkluderar och som ger dig glädje? Vill du sugas in i en härlig må bra sommarkänsla? /.../ Då är det här boken för dig. En bok som har massor med värme och kärlek men på ett sätt som känns helt äkta och verklighetstroget. Högsta betyg."

Bokprataren

”Jag har skrattat, gråtit och bara njutit av den upplevelse som det vara att läsa denna fantastiska bok. De sista 100 sidorna läste jag med omsorg för jag ville inte att det skulle ta slut.”

Puppies and Books

”Imponerande debutroman - jag önskar att den vore längre! Historien har en perfekt balans mellan allvar och humor plus att den är fyllig och välskriven. … Man sugs in i den sköna sommarkänslan - dofterna, gräset under fötterna och dagar på landet. Det här är en relationsroman med stor värme som också känns väldigt äkta! Högsta betyg.”

Annsofie skrivliv

”Det känns som jag är där! Jag är en del av familjen, en av vännerna. Jag har skrattat tillsammans med Britta, Iris och Adam. Jag har blivit arg och frustrerad. Jag har gråtit tillsammans med dem, men framförallt har jag känt en stor glädje över att vara en del av gemenskapen!”

Ninas Bokhylla

"Fångades direkt och kunde liksom inte sluta läsa. Helt underbar bok där vi får följa en vilsen ung man som möter en pensionerad kvinna som vet vad hon vill. Så rolig och samtidigt tänkvärd. Älskar! Rekommenderas verkligen!"

Boklusens bokblogg

”Åh, som jag har njutit av att läsa den här boken. Ville inte att den skulle ta slut. Det här är feelgood när det är som bäst - charmig, rolig, underhållande och samtidigt med både svärta och djup. /.../ Det är verkligen sommar i en bok. Läs!”

Malins bokblogg

LjudbokE-bok

Svenska

Vad andra tycker

Recensioner av Sista sommaren