Själarnas ö

Betyg 4.2
12h 31min
335 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning av boken

År 1891 dränker Kristina Andersson sina två sovande barn. Sedan ror hon hem. Straffet blir att tillbringa större delen av sitt återstående liv på mentalsjukhuset på Själö i det yttersta finska havsbandet. Fyrtio år senare är den femtonåriga Ellinor indragen i en vansinneskarusell som övergått i kidnappning och flykt undan rättvisan. När hon fångats in placeras hon på Själö, där tiden tycks ha stått stilla. Sjuksystern Sigrid blir länken mellan den åldrande Kristina och den unga Elli, det gamla och det nya - samtidigt som krigets orosmoln svävar över Europa.

Johanna Holmströms bildrika och drabbande roman bygger på verkliga händelser och är en berättelse om moderskap och priset som tre kvinnor betalar för sin svaghet, längtan, kärlek, sorg och vänskap.

Författare:

Uppläsare:

Format:

E-bok
Ljudbok

Tid ljudbok:

12h 31min

Sidor e-bok:

335

Språk:

Svenska

Utgiven:

2019-05-06

Förlag ljudbok:

Norstedts

ISBN ljudbok:

9789113094960

Förlag e-bok:

Norstedts

ISBN e-bok:

9789113081984

Vad andra tycker

Recensioner av Själarnas ö -
E-bok, Ljudbok

En fantastisk bok och enorm uppläsning. Tung historisk beskrivning om vad som kunde hända kvinnor/flickor som av någon anledning upplevdes som opassliga. Instängda, kvävda. Hopplöshet via läkare som inte ville se eller höra att de borde få lämna ön. Och till sist blev vissa galna av just åren av tvångsförvaring, uppgivenhet och förvisning till denna ö. Ändå så mycket värme i all eländighet boken berättar. Vilken stark och viktig bok. Och jag höjer Malou Zilliacus till skyarna över den underbara gestaltningen via sin uppläsning. Måste läsa in många fler böcker!

Bjarne

Vacker och vemodig berättelse! Fantastiskt språk

Emma

En gripande bok men reagerade på att man använde strumpbyxor på 1930-talet. Strumpbyxor började man använda först på 1960-talet.

Margaretha

Så vackert språk!

Lena