Själen är ett verb : konsten att ha en god relation till dig själv

Betyg 4.2
8h 17min
bookCoverFor

Beskrivning av boken

Vad vill du med ditt liv? Vad är verkligen meningsfullt? Hur kan du utforma ditt liv så att du ångrar så lite som möjligt? I Själen är ett verb ställer Philip Bäckmo de stora existentiella frågorna som handlar om hur vi ska leva för att leva väl.

Genom att omväxlande prata med stora tänkare som Friedrich Nietzsche, Bertrand Russell och Albert Camus och göra nedslag i sin egen vardag och möten med klienter i psykoterapi, beskriver Philip Bäckmo hur du kan förbättra och fördjupa din relation till dig själv genom att fokusera på bokens fyra huvudområden: självkännedom, självomsorg, lojalitet med dig själv och kontakt med ditt inre djup.

Om du, som i det klassiska tankeexperimentet, skulle tvingas leva ditt liv flera gånger utan att kunna ändra något, skulle du då lägga så mycket tid på den där halvtaskiga tv-serien? Skulle du fortsätta på jobbet som du tänkt lämna så länge? Philip Bäckmo lyfter existentiella övningar som denna för att skärpa vår syn på livet som det är, och sätta det i ett nytt ljus vilket paradoxalt nog ger en ökad medvetenhet om att vi faktiskt bara har detta liv och att det är upp till oss att förvalta det så väl vi kan.

Författare:

Uppläsare:

Format:

Tid ljudbok:

8h 17min

Språk:

Svenska

Utgiven:

2018-04-09

Förlag ljudbok:

Polaris Fakta

ISBN ljudbok:

9789188743091

Vad andra tycker

Recensioner av Själen är ett verb : konsten att ha en god relation till dig själv

Mkt bra!!!!

Anette

Mycket välskriven och intressant bok. Många intressanta analyser och tips.En mycket klok och kunnig författare.

Andrea

Mycket givande och värmande för själen

Natalia

Super

Djupt och fint

Sofie