Självmordshuset

Självmordshuset

Beskrivning av boken

Två bestialiska mord på en exklusiv internatskola står i centrum förthrillermästaren Charlie Donleas nya roman om den forensiskarekonstruktören Rory Moore och hennes sambo, profileraren Lane Phillips.

På andra sidan muren ligger skogen, och genom skogen går en glömd stig som leder till det ökända lärarhuset.

I den vildvuxna utkanten av campusområdet runt Westmont Preparatory School i Indiana ligger en övergiven lärarbostad, ett hus som eleverna olovandes använt som nattlig festlokal och som blivit platsen för en livsfarlig lek.
För ett år sedan dog två elever brutalt och ohyggligt i huset. En lärare dömdes för morden, men trots domen kvarstår både obesvarade frågor och olösta mysterier framför allt varför tre av de som överlevde mordnatten senare har återvänt till huset för att begå självmord.
Nu anlitas den välkände profileraren Lane Phillips som rådgivare till en viral podcast som handlar om morden på skolan. Han inser snabbt att mysteriet skulle vara ett idealiskt problem för Rory Moore, hans partner men också forensisk rekonstruktör med en kuslig förmåga att hitta och lägga pussel med de detaljer som andra utredare missat.
Ju mer Lane och Rory upptäcker om skolan och dess elever, desto mer övertygade blir de om att den livsfarliga leken inte har upphört. Och att de som deltar kanske omöjligt kan vinna eller ens överleva.

"Flera sammanflätade berättelser garanterar både högt tempo ochuppskruvad spänning. Men romanens främsta styrka är den unika Rory, som lider av tvångssyndrom och en form av autism. Hon är en inlevelsefullt skapad gestalt som ingen läsare kan undgå att fängslas av. Förhoppningsvis får vi snart läsa mer om henne." - Publishers Weekly

"Charlie Donlea är en förnämligt psykologisk spänningsförfattare." - Seattle Book Review

"I Donleas begåvade händer blir den här berättelsen om besatthet, mord och sökandet efter sanning både en medkännande karaktärsstudie och en oemotståndlig thriller." - Kirkus Reviews

"Donlea får läsaren att gissa ända fram till romanens slut. Kriminalgåtan är finurlig och fascinerande. En roman för alla som hänförs av mysterier med överrumplande vändningar." - Library Journal

"Får läsaren att tappa hakan." - New York Times

Charlie Donlea finns med på USA Today’s bästsäljarlista. Hans böcker har översatts till över ett dussin olika språk i femton olika länder. Han bor i Chicago med sin fru och två barn och håller för närvarande på att skriva sin nästa roman.

LjudbokE-bok

Svenska

Vad andra tycker

Recensioner av Självmordshuset