Sjätte budet

Sjätte budet

Beskrivning av boken

"Visste hon att kärleken var det dyrbaraste av allt, någonting som man måste vårda ömt, som man aldrig får slösa bort. Den var lika dyrbar som kalken med det heliga vinet som man bara fick smutta på, aldrig dricka i djupa klunkar... Visste hon det?"

Grace Rouse minns den första tiden i sitt äktenskap med Donald. Så lycklig hon var över att få vara frun till den vackra och ömsinta prästen. Men han vägrar fullfölja äktenskapet. I 30-talets England vilar kyrkans morallagar tungt och Grace blir alltmer desperat. Livet på landsbygden och tillvaron på den vackra prästgården Willow Lea blir inte alls som Grace har tänkt sig. Hon vill bara ha kärlek, hon vill ha ett barn.

Catherine Cookson (1906-1998) var en brittisk författare. "Kate Hannigan", hennes första roman, utkom 1949. Hon var en av 1900-talets mest älskade underhållningsförfattare och blev både upptagen i Brittiska Imperieordern och adlad till följd av sitt författarskap. Flera brittiska tv-serier är baserade på hennes romaner, som översatts i 25 länder.

E-bok

Svenska

Vad andra tycker

Recensioner av Sjätte budet