Sjuksköterskan - Fallet som skakade hela Skandinavien- Kristian Corfixen

Betyg 3.9
9h 23min
263 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

En tidig morgon i mars 2015 får polisen ett samtal från en sjuksköterska på Nykøbing Falster sjukhus. Hon misstänker sin kollega för att medvetet döda patienter och fruktar att det just har hänt igen. Snart avslöjas ett fall som kommer att lämna djupa spår i den danska rättshistorien. Avslöjandet sätter en boll i rullning och flera andra berättar nu för polisen att de också misstänker sjuksköterskan för att ha förgiftat patienterna. Vissa menar att de har gått runt med misstankarna i flera år. Men varför har ingen reagerat? Och var är bevisen?

I denna prisbelönta dokumentära berättelse rekonstruerar journalisten Kristian Corfixen det nattpass som senare ledde till att sjuksköterskan dömdes till 12 års fängelse. För första gången blottas polisutredningen och boken avslöjar flera detaljer om fallet som inte tidigare har offentliggjorts. Alla huvudpersoner i utredningen deltar i boken - inklusive den dömda Christina Aistrup Hansen, samt huvudvittnet som båda för första gången offentliggör sina uttalanden om ärendet.

Kristian Corfixen (1988) är en dansk journalist och författare. Han har tilldelats flera priser för sin undersökande journalism och sitt författande, och när boken "Sjuksköterskan - Fallet som skakade hela Skandinavien" publicerades 2019 fick den stor uppmärksamhet.
Författare:
Uppläsare:
Översättare:
Kajsa Landin
Format:
E-bok, Ljudbok
Tid ljudbok:
9h 23min
Sidor e-bok:
263
Språk:
Svenska
Utgiven:
2020-09-11
Förlag ljudbok:
Saga Egmont
ISBN ljudbok:
9788726433104
Förlag e-bok:
Saga Egmont
ISBN e-bok:
9788726463439

© Saga Egmont (Ljudbok)

© Saga Egmont (E-bok)