Sjung tills du stupar

Betyg 4.2
8h 21min
275 Sidor
Stora artister
bookCoverFor

Beskrivning av boken

I sin självbiografi berättar den frispråkige och folkkäre artisten Tommy Körberg om kärleken till musiken, sitt liv i rampljuset, om kokainmissbruket och tiden bakom galler och om hur det har påverkat honom att ha lämnats bort som barn.

Bert Gustav Tommy Körberg gjorde sin artistdebut som femåring på Brunnskvittret på hemmaplan i Ronneby. Han sjöng Gunde Johanssons "Torparvisan" och fick två askar Tutti-Frutti som gage. Det gav mersmak och han fortsatte att sjunga i körer och delta i kabaréer, men tänkte sig en framtid som utrikeskorrespondent i Sovjetunionen. Den drömmen släppte han när han lärde sig att spela gitarr. I början av 1960-talet svepte popvågen över Sverige och Tommy bildade band med sina kompisar. Så småningom hamnade Tom & Mick & The Maniacs på Tio i topp-listan med "Somebody's taken Maria away". Artistkarriären var igång. Det som följde är idag ett stycke unik svensk kulturhistoria.

Tommy Körberg har arbetat med Hasseåtage, haft en huvudroll i musikalen Chess i London, älskats av flera generationer barn som Lill-Klippen i filmatiseringen av Astrid Lindgrens Ronja Rövardotter och vunnit svenska melodifestivalen två gånger. Samarbetet med Björn Ulvaeus och Benny Andersson har fortsatt och tidigare i år fick han årets Dansbands-grammis tillsammans med övriga BAO, Benny Anderssons Orkester.

Sjung tills du stupar är hans egen öppenhjärtiga, bitska och filosofiska berättelse om sitt liv; om hur och varför Tommy Körberg blev Tommy Körberg.

Uppläsare:

Format:

Ljudbok
E-bok

Tid ljudbok:

8h 21min

Sidor e-bok:

275

Språk:

Svenska

Utgiven:

2012-10-01

Förlag ljudbok:

Bonnier Audio

ISBN ljudbok:

9789173486514

Förlag e-bok:

Albert Bonniers förlag

ISBN e-bok:

9789100131975

Vad andra tycker

Recensioner av Sjung tills du stupar -
Ljudbok, E-bok

Spännande att få Tommys liv med hans egna ord och att han läste själv.

Linda

Kul, men hade gärna velat hora mer om sång, inte livet.

Cecilia

Underhållande och gav mig en ny, utökad bild av TK. Lite självgod förstås men det får han vara, han är ju man 😂

Katarina

drr ett tre zerftrrttt fr fett bra för roligt t ett till släpvagn med tpar dagar i trad jag tycker det samma r x2 r har r ett rf tog det fry rykte tréd er343 dsTrr det är rt

mats