Skarp

- Helena Dahlgren

Betyg 3.4
7h 14min
224 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

En tät och suggestiv historia om besatthet, där slöjan mellan fiktion och verklighet tunnas ut. De senaste åren har varit stökiga för litteraturvetaren Emma Wijkman, men när hon får ett vistelsestipendium i Norrbotten ser hon sin chans att börja om på nytt. Hon ska få bo på gården där hennes favoritförfattare Beata Skarp levde och verkade. Där ska hon äntligen skriva klart sin avhandling om Skarp, som dog under mystiska omständigheter i slutet av 90-talet. Väl på plats dras Emma in i Beata Skarps värld ännu mer än hon hade räknat med. Ju mer hon tar reda på om Skarps sista tid i livet, desto mer luckras gränsen mellan henne och författaren upp. Till slut återstår endast sanningen om Beata Skarps död – och sanningen om Emma själv.

Författare:

Uppläsare:

Format:

Ljudbok, E-bok

Tid ljudbok:

7h 14min

Sidor e-bok:

224

Språk:

Svenska

Utgiven:

2022-04-13

Förlag ljudbok:

Bokförlaget Forum

ISBN ljudbok:

9789137503592

Förlag e-bok:

Bokförlaget Forum

ISBN e-bok:

9789137156675

Vad andra tycker

Recensioner av Skarp - Ljudbok, E-bok

Välskriven bok med en stark start som tyvärr börjar fallera efter halva. För spretig handling där jag inte riktigt vet vad som är viktigt för intrigen. Är det skräck? Är det Krim? Det är oklart, något som jag ofta tycker om. När det osunda och övernaturliga kryper in på det normala, men här landar det inte. Premissen är otroligt spännande, och persongalleriet är starkt, men tyvärr slutar berättelsen som en svag Stephen King kopia. Författarens efterord gillar jag dock… skarpt. 2.5 eller svag 3a.

Linnea Gistrand

Språk- och miljömässigt är boken en fröjd att lyssna på. Det känns som att kliva rakt in i en film tillsammans med huvudkaraktären och många av miljöbeskrivningarna är magiska. Däremot håller inte historien riktigt, den känns något barnslig för en vuxenroman och jag köper inte riktigt karaktärernas motsägelsefulla agerande samt vissa detaljer. Men överlag en riktig bladvändare och välskriven.

Linda