Skogen där stjärnorna slocknar

- Kristin Harmel

Betyg 4.2
10h 20min
367 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

Yona är bara två år gammal när hon kidnappas från sina välbärgade föräldrar i Berlin. Hon tvingas växa upp djupt inne i östra Europas skogar och lär sig allt om hur man överlever de hårda vintrarna, bygger skydd som står emot vädrets makter och hur man hittar föda.

När hennes kidnappare senare dör har Yona blivit en vuxen kvinna – och nu är hon alldeles ensam. Samtidigt har andra världskriget brutit ut och Yona stöter på en grupp judar som har flytt ut i skogen för att undkomma nazisterna. Förskräckt över att få veta vad som händer ute i världen bestämmer sig Yona för att lära dem allt hon kan om att klara sig i skogen.

Gruppen kommer varandra allt närmare, men när en av Yonas nya vänner utsätter henne för ett fruktansvärt svek flyr hon och hamnar mitt i en by som ockuperats av tyskarna. Och när hon plötsligt ställs öga mot öga med någon hon aldrig trott sig få se igen skakas hela hennes värld om.

Efter succén med ”De bortglömda namnens bok” är Kristin Harmel återigen aktuell med en gripande historia som utspelar sig under andra världskriget. Boken bygger på verkliga händelser.

Författare:
Uppläsare:
Översättare:
Cecilia Falk
Format:
Ljudbok, E-bok
Tid ljudbok:
10h 20min
Sidor e-bok:
367
Kategorier:
Språk:
Svenska
Utgiven:
2022-03-04
Förlag ljudbok:
Lavender Lit
ISBN ljudbok:
9789189306271
Förlag e-bok:
Lavender Lit
ISBN e-bok:
9789189306288

© Lavender Lit (Ljudbok)

© Lavender Lit (E-bok)