Skojarna i örtagården- Arto Paasilinna

Betyg 3.9
8h 55min
250 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

Varför omges kravodlingen Peuranvuoma av höga stängsel som ett koncentrationsläger? Mystiska rykten cirkulerar om stället: Folk lär ha försvunnit där. Förklädd till kravodlingsinspektör beger sig den orädde säkerhetspolisen Jalmari Jyllänketo upp till Lappland för att ta reda på sanningen. Den envetne detektiven upptäcker snart att saker och ting inte sker enligt lagens bokstav på kryddörtsodlingen.Vad döljer sig egentligen i den gamla järnmalmsgruvan? Odlar man svamp där? Och arbetar folk där verkligen frivilligt? Jyllänketo blir hårdför rekryterare av folk till den underbemannade anläggningen. Allsköns ohängda skojare och odågor i vår Herres hage finner ett nytt liv nere på järngruvans botten. En råbarkad skinnskalle ser ett nytt ljus, klottraren upptäcker mer hållbara värden, ja, till och med för näringslivets höjdare öppnar sig plötsligt överraskande optionsperspektiv.

Arto Paasilinnas 21:a bok på svenska sedan Harens år(1992). Bland hans övriga böcker kan nämnas Den ljuva giftkokerskan, Prosten Huuskonens bestialiska betjänt, Fabrikör Liljeroos luftskepp och Paradisets fångar. Totalt har hans böcker sålt i mer än 1 miljon exemplar i Sverige.

Författare:
Uppläsare:
Översättare:
Camilla Frostell
Format:
Ljudbok, E-bok
Tid ljudbok:
8h 55min
Sidor e-bok:
250
Språk:
Svenska
Utgiven:
2012-01-09
Förlag ljudbok:
Bonnier Audio
ISBN ljudbok:
9789173485777
Förlag e-bok:
Brombergs Bokförlag
ISBN e-bok:
9789173377003

© Brombergs Bokförlag (E-bok)

Vad andra tycker

Recensioner av Skojarna i örtagården - Ljudbok, E-bok

Underbar

Magnus

vuxensaga

Som alltid lyckas Paasilinna skriva en roman, som skapar en gemytlig intrig när han börjar spinna historien runt ett litet frö han planterat i början av historien. För en som tycker om målande historier, ska man inte missa att läsa Paasilinna. Han är en berättarkonstens mästare.

Mona