Skrämmande möten

- Clas Svahn

Betyg 3.9
2h 24min
Det okända
bookCoverFor

Beskrivning

Skräckmästaren H. P. Lovecraft konstaterade redan 1927 att ”den äldsta och starkaste känsla som människosläktet känner till är rädslan, och den äldsta och starkaste typen av rädsla är rädslan för det okända”.

I det andra avsnittet av Det okända, Skrämmande möten, berättar Clas Svahn om möten med skräckinjagande varelser som jättar, vampyrer, häxor och utomjordingar. Han låter oss även möta nutida mystiska fenomen som männen i svart och den digitala världens eget spöke, Slender man.

I århundraden har människor mött varelser som inte verkar höra hemma i vår egen värld. Varelser på gränsen till det okända, på en annan sida av tillvaron. De dyker upp i sägner, i sagor och i berättelser från människor som bara råkat vara på en viss plats vid en speciell tidpunkt. Vittnesmål om något som skrämmer och oroar, men också tröstar och ger hopp.

Clas Svahn lyssnar på vittnesmål från svenskar som säger sig ha mött dem. Han drar paralleller till utländska berättelser och försöker förstå vad som egentligen har hänt. För berättelserna lever – och än i dag möter människor dessa varelser som nästan inte finns.

Avsnittet är tidigare utgivet i textform med titeln ”Skrämmande möten” i boken Det okända, Semic 2018.

Författare:
Format:
Ljudbok
Del:

2

Tid ljudbok:
2h 24min
Språk:
Svenska
Utgiven:
2019-02-13
Förlag ljudbok:
Bonnier Audio
ISBN ljudbok:
9789178272808

© Bonnier Audio (Ljudbok)