Slugger- Torbjörn Flygt

Betyg 4.2
19h 36min
534 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

Torbjörn Flygt har med romansviten som inleds med Augustprisade Underdog (2001) och fortsattes med Outsider (2011) gjort något unikt i dagens prosa, han har skildrat femtio år av svenskt liv, svensk mentalitet och samhällsomdaning genom en familj i Malmö, ett halvt sekel sett genom Johan Krafts ögon i tre fristående romaner med en gemensam rollista, men där biroller och huvudroller kan byta plats mer varandra.

I Underdog var Johan Kraft en ung man på väg ut i livet med spänst i stegen, i Slugger möter vi en tunnhårig familjerättsjurist, som förlorat sin syster och börjat tvivla på mycket i sin tillvaro, över vart han själv och samhället är på väg. Han är en man med vardagsveck i pannan och en oro för att relationer har gått så snett att de kanske inte kan repareras.

Men riktigt så enkelt är det nog inte heller. Johan Kraft är, som de flesta av oss, en man som pendlar mellan tacksamhet och frustration, som lika mycket känner en sorg över det liv som inte blev, och en glädje över det liv som blev.

Torbjörn Flygt fick sitt stora genombrott som författare med romanen Underdog, som belönades med Augustpriset 2001, och som fick sin fortsättning med Outsider 2011. Han har sammanlagt givit ut tio romaner, senast Släkte (2019), och ett par böcker för barn.
Författare:
Uppläsare:
Format:
Ljudbok, E-bok
Tid ljudbok:
19h 36min
Sidor e-bok:
534
Kategorier:
Språk:
Svenska
Utgiven:
2022-08-24
Förlag ljudbok:
Bokförlaget Polaris
ISBN ljudbok:
9789177958536
Förlag e-bok:
Bokförlaget Polaris
ISBN e-bok:
9789177958529

Vad andra tycker

Recensioner av Slugger - Ljudbok, E-bok

Fantastisk Malmö -och klasskildring.

Ariella

Mycket fin uppläsning! Underbart med malmöitiskan också.

Mats

Hög igenkänningsfaktor i skildringen av medelålderns vardagslunk och vedermödor. Osentimentalt men fängslande utan att det kryddats med påhittade intriger. Det räcker att beskriva livet som det är för att jag ska vara fast.

Susanne

Synd att de tre delarna om Johan är klara. Har strecklyssnat! Stort plus att författaren själv talat in ljudböckerna

Eva

Härligt att få följa huvudpersonen Johan genom livet. Ett helt vanligt liv i vardagen genom årtionden. En mycket läsvärd och välskriven bok. Jag gillar den torra humorn som genomsyrar berättelsern. Mycket bra uppläst av författaren själv.

Mona

Mycket mycket bra! Igenkänning, handling, uppläsning! 🙏🙏👏👏👏

Camilla

kanon,,

Kjell

Uppläsarens dialekt förstärker bokens handling men främst bokens dialoger. Romanen är verkligen en skildring av Sverige just nu även om svartsynens och det stundtals onödigt raljerandet blir tröttsamt. (Det är väl inget fel på Örebro?!!) berättelsen är för lång och blir lite tjatig men sammantaget är det en mycket hörvärd roman.

Gun

Lysande.

Thomas

Underbar, träffsäker, rolig. Fantastiskt nutidsskildring från de välbärgades paradis, som huvudpersonen inte trivs i. En fantastisk tonträff i hans ironiska men kärleksfulla beskrivning av de olika personerna. Också rörande med skildringen av systern Monika som dött.och som han klart älskade. Kände mig berörd av denna fina syskonskildring Annars skrattade jag ofta högt när jag lyssnade. Bra han själv läste in sin bok, den måste höras på skånska. En bonus att känna till Malmö och näset. Nu längtar jag efter nästa bok om Johan Kraft som författaren ställt i utsikt ska komma.

Catrin

Fin och stundtals riktigt rolig om en vanlig familj

Pia

Lättlyssnad bok. Härligt när man känner igen dig på alla platser och i alla situationer. Mycket igenkännande.

Ingrid

Mycket bra helt enkelt

Micke

Lysande!

Ulf

Så mycket igenkännande för en som är född på det tidigs 60-talet, hela vägen från Underdog, genom Outsider för att till slut landa i Slugger. Läs och njut av dem alla! Tack till Torbjörn Flygt! (Tror du är lite nyfiken och då och då kikar på recensionerna från dina läsare😉)

Peter