Snöblind
      
Dela boken    
Ragnar Jónassons hyllade debut och första boken i Det mörka Island-serien
»Är detta världens just nu bästa deckarförfattare?« The Times
»Bygger upp en kvävande, otäck atmosfär.« Lotta Olsson, DN
I en isolerad fiskeby på norra Island, en ödslig trakt där ingen låser sina dörrar, upptäcks en ung kvinna halvnaken i snön, blödande och medvetslös. Samtidigt har en äldre, uppburen författare fallit till sin död.
Ari Thór – nybliven polis på sin första postering, långt från flickvännen i Reykjavik – dras rakt in i hjärtat av det lilla samhället. Ett samhälle där det blir allt mer uppenbart att det inte går att lita på en enda människa. Där hemligheter och lögner har blivit ett sätt att leva.
RAGNAR JÓNASSON [f. 1976] är det stora stjärnskottet inom den isländska kriminallitteraturen, internationellt hyllad som en av de främsta nya »Nordic noir«-författarna. Mörkret, den första boken om Hulda Hermannsdóttir, hyllades av kritikerna och blev en internationell storsäljare, liksom de följande böckerna i serien. Snöblind är första boken i Ragnar Jónassons Det mörka Island-serie, om polisen Ari Thór.
»En isande, fängslande thriller.« The Washington Post
»Ragnar Jónasson vet hur man överraskar. Som han skriver och som han behärskar och leker med deckargenren!« Göteborgs-Posten
Visa mer