Snöjungfrun- Leena Lehtolainen

Betyg 3.3
10h 36min
309 Sidor
Maria Kallio
bookCoverFor

Beskrivning

Efter veckor av sträng kyla har det börjat töa i skogen utanför finska Esbo. Droppar av smältvatten frilägger det som legat dolt under snötäcket. Ett rosa tygstycke syns fladdra för vinden och vid en gran blottläggs bit för bit en kvinnokropp. Den döda kvinnan är Elina Rosberg, ägare till Rosberga gård och en betydelsefull person för många. Gården har fungerat som ett slags fristad för utsatta kvinnor och inga män har släppts innanför porten.

Maria Kallio vid Esbopolisen får hand om vad som snart betecknas som ett komplicerat mordfall. Samtidigt befinner hon sig i en förvirrande livssituation; hon misstänker att hon är med barn. Ju längre utredningen fortskrider, desto mer personligt involverad blir Maria. Så inträffar ytterligare ett mord – ett brutalt, vansinnigt och oförklarligt dåd.

”Snöjungfrun” är första delen i serien om den unga polisen Maria Kallio. Det är en vardagsnära kriminalroman med ovanligt levande människoskildring och psykologisk skarp blick. Leena Lehtolainen har kallats Finland svar på Anne Holt. Med sina romaner om den självständiga och samtidigt sårbara polisen Maria Kallio har hon snabbt blivit den mest lysande stjärnan på den finska krim-himlen.

Copyright © Leena Lehtolainen (1996)
Original edition published by Tammi
Swedish translation copyright © Ann-Christine Relander (2002)
Swedish edition published by agreement with Leena Lehtolainen and Elina Ahlback Literary Agency, Helsinki, Finland
Författare:
Uppläsare:
Översättare:
Ann-Christine Relander
Format:
Ljudbok, E-bok
Del:

1

Tid ljudbok:
10h 36min
Sidor e-bok:
309
Språk:
Svenska
Utgiven:
2019-12-16
Förlag ljudbok:
Word Audio Publishing
ISBN ljudbok:
9789178294817
Förlag e-bok:
Word Audio Publishing
ISBN e-bok:
9789178294824

© Leena Lehtolainen och Word Audio Publishing (Ljudbok)

© Leena Lehtolainen och Word Audio Publishing (E-bok)