Snuskhumrar på nätet

Snuskhumrar på nätet

Beskrivning av boken

En natt i september stöter en polispatrull på en 15-årig flicka som går ensam längs en landsväg i södra Finland – hon kan i artikeln få heta Ann. När patrullen frågade varför flickan var ensam ute vid den tiden svarade Ann att hon hade råkat i gräl hemma på grund av sina mansaffärer.

Ann hade under de senaste åren, via en nätservice som de unga brukade använda sig av, kommit i kontakt med flera män som var betydligt äldre än hon, och chattandet på nätet hade snabbt lett till sexuella relationer. Detta blev startskottet på en exceptionellt omfattande utredning om sexuellt utnyttjande av otaliga flickor, en utredning som fortfarande pågår i detta nu. De misstänkta är ett tjugotal män runt om i Finland och målsägarnas antal uppgår till flera hundra. Den allvarligaste brottsrubriceringen, som gäller nästan alla fall, är grovt sexuellt utnyttjande av barn, för vilken maximistraffet är tio års fängelse.

Namnen på samtliga personer i artikeln är fingerade.

I Nordisk kriminalkrönika berättar poliser själva om sina mest uppmärksammade, omskakande, och svåra fall.

Nordisk Kriminalkrönika är ett historist verk. Berättelserna och samlingarna är uttryck för den samtid som de skrevs i, och kan i enstaka fall ha föråldrat eller kontroversiellt innehåll. Eventuellt stötande material är inte uttryck för förlagets hållning.

E-bok

Svenska

Vad andra tycker

Recensioner av Snuskhumrar på nätet