Solvinden- Pauline Riccius

bookCoverFor

Kommande bok

Ljudbok: 2022-10-12

Beskrivning

En roman om att gå sin egen väg och våga bryta med sitt förflutna.

När Martins största dröm går om intet sätts en ond spiral igång som sträcker sig flera decennier tillbaka i familjens historia. Han får höra att han är känslig men misstänker att något annat ligger bakom känslan av att inte duga. Inte vara värd någon annans kärlek. Först när han tar mod till sig och kontaktar en person som en gång stod honom nära, vågar han gräva i det förflutna för att ta reda på sanningen om sig själv.

Året är 1954 och för de tre syskonen Olof, Arvid och Susanne verkar livet på föräldrarnas stora lantbruk utanför Västervik idylliskt. Gården ligger naturskönt men isolerat och barnen söker sig till djuren för att få sällskap och finna trygghet. Snart visar det sig att något döljer sig under den välpolerade ytan. Vad händer egentligen Susanne när bröderna ger sig iväg på upptäcktsfärder och lämnar henne kvar hemma?

Solvinden är lika mycket en roman om att gå sin egen väg och våga bryta med sitt förflutna som om att hitta hem när man känner sig som mest vilse. Relationer prövas längs vägen och det förflutna binds ihop med nuet där Göteborgsskildringarna blir en sammanhängande länk mellan förr och nu.

PAULINE RICCIUS är civilekonom och har även studerat litteraturvetenskap och språk. Efter att ha arbetat i bokbranschen i över tjugo år debuterade hon 2021 med romanen Tvillingsystrarna. Hon är själv mamma till enäggstvillingar och har fascinerats av deras unika gemenskap, vilket är något hon utforskar i sitt skrivande. Pauline är uppvuxen i Lerum utanför Göteborg och bor numera i Saltsjöbaden tillsammans med sin man, fyra barn och en hund. Solvinden är Paulines andra roman.
Författare:
Format:
Ljudbok
Kategorier:
Språk:
Svenska
Utgiven:
2022-10-12
Förlag ljudbok:
Louise Bäckelin Förlag
ISBN ljudbok:
9789177994862

© Louise Bäckelin Förlag (Ljudbok)