Sömn, sömn, sömn : hur minne, immunförsvar, vikt, koncentration och dina känslor hör ihop med din sömn

Betyg 3.9
4h 50min
bookCoverFor

Beskrivning av boken

Motion och nyttig mat i alla ära. Minst lika viktigt för hälsan är det att sova gott. Sömnen påverkar din vikt, ditt mentala mående och minskar risken för allt från förkylningar till cancer. I den här boken finns allt du behöver veta om detta viktiga ämne, som är högaktuellt i en tid när stress, stillasittande och smarta telefoner får oss att sova allt sämre.

Sömnforskaren Christian Benedict delar tillsammans med journalisten Minna Tunberger med sig av sin egen spännande forskning om hur sömnbrist ökar aptiten, hur exponeringen av dagsljus får dig att sova bättre och snabbare tillfriskna från allvarliga sjukdomar. Christian Benedict berättar om den digitala revolutionen och om hur det blå ljuset förskjuter dygnsrytmen, skapar stress och har gett en hel ny generation kronisk sömnbrist.

Du får även veta hur den fantastiska drömsömnen ökar förståelsen för dina egna och andras känslor och bidrar till en bättre psykisk hälsa. Och inte nog med det, du får också reda på hur den viktiga djupsömnen stärker immunsystemet och hjälper dig att lösa dina problem, ladda upp hjärnans batteri och befästa faktaminnen.

Intressanta fakta varvas med peppande tips och råd för dig som vill optimera din sömn och bli lyckligare, friskare, smartare och smalare.

Format:

Tid ljudbok:

4h 50min

Språk:

Svenska

Utgiven:

2018-11-06

Förlag ljudbok:

Bonnier Audio

ISBN ljudbok:

9789178270835