Sorgens princip- Pernilla Wåhlin Norén

3h 4min
84 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

Hyllad dystopisk debut om en värld - och ett Sverige - där mänsklig sorg ersatt olja som drivmedel

»Sorgens princip är en lysande debut och Pernilla Wåhlin Norén ett författarnamn att lägga på minnet.« Opulens magasin

»En intensiv berättelse om ett annat Sverige.« BTJ

En världsomvälvande upptäckt gjordes av en grupp energiforskare specialiserade på känsloenergi: människors sorg kan omvandlas till en energi effektivare än något annat. Lösningen på jordens energikris innebar en ny marknad av globala mått, och det fanns ingen hejd på aptiten på förändring hos industrimakterna. Detta trots att forskningen ännu rymde stora hål av frågetecken. Sorgen var tidens naturtillgång. Sorgen var den nya oljan. Sorgen lokaliserades, granskades, vägdes, värderades. Där sorgen var som störst byggdes titaniska anläggningar. Sorgehandeln blomstrade. Världsekonomin strålade. Strax därefter kom bieffekterna.

Pernilla Wåhlin Noréns debutroman Sorgens princip utspelar sig i en inte alltför avlägsen framtid. Vi möter två kvinnor, Sonja och Forough, båda i statliga spetsyrken, i den nordliga nygamla industristaten Sverige. Båda har de på olika sätt blivit offer för den människoomstörtande sorgehandeln. Och medvetet eller inte, så har de gemensamt börjat göra motstånd.

PERNILLA WÅHLIN NORÉN, född 1982 och uppvuxen i Borlänge, är arkitekt och stadsplanerare. Sorgens princip är hennes debutroman.
Uppläsare:
Format:
E-bok, Ljudbok
Tid ljudbok:
3h 4min
Sidor e-bok:
84
Kategorier:
Språk:
Svenska
Utgiven:
2022-01-17
Förlag ljudbok:
Modernista
ISBN ljudbok:
9789180238052
Förlag e-bok:
Modernista
ISBN e-bok:
9789177016861

© Modernista (Ljudbok)

© Modernista (E-bok)

0