Spejarens lärling 1 - Gorlans ruiner

- John Flanagan

Betyg 4.6
6h 17min
196 Sidor
Spejarens lärling
bookCoverFor

Beskrivning

Will är liten till växten, men snabb och kvicktänkt. Så länge han kan minnas har han velat bli riddare som sin far - en far han aldrig fått lära känna. När han nekas inträde till Redmonts krigarskola grusas alla hans förhoppningar.Istället blir han lärling hos Halt, en spejare med övernaturlig förmåga att röra sig osedd som tros vara förknippad med svartkonst.

Motvilligt lär sig Will att behärska spejarnas hemliga vapen: pilbågen, knivarna, den kamouflagefärgade manteln och en ponny. När Will och Halt tvingas ut på uppdrag för att förhindra att kungen mördas förstår Will att spejarna har en nyckelroll...

John Flanagan växte upp i Sydney, Australien och drömde alltid om att bli författare. Istället för böcker skrev han under många år reklamtexter och utvecklade även en populär teveserie i sitt hemland. Serien om Will, spejarens lärling, var från början en samling korta historier som Flanagan skrev till sin son, som var mycket mindre än alla sina kompisar. Han ville visa att det fanns sånt som var roligt att läsa och att man inte behövde vara stor och stark för att vara hjältemodig. (Numera är sonen stor och stark, men älskar fortfarande att läsa Spejarens lärling.) John Flanagan bor i en förort till Sydney med sin fru och skriver fortfarande på nya delar till serien. Han har en son, två döttrar och fyra barnbarn.
Författare:
Uppläsare:
Översättare:
Ingmar Wennerberg
Format:
Ljudbok, E-bok
Del:

1

Tid ljudbok:
6h 17min
Sidor e-bok:
196
Språk:
Svenska
Utgiven:
2017-09-15
Förlag ljudbok:
B. Wahlströms
ISBN ljudbok:
9789132198595
Förlag e-bok:
B. Wahlströms
ISBN e-bok:
9789132163203

© B. Wahlströms (Ljudbok)

© B. Wahlströms (E-bok)