Spionen på FRA- Anders Jallai

Betyg 4.2
12h 47min
Anton Modin
bookCoverFor

Beskrivning

Dykaren och före detta flygofficeren Anton Modin lämnar sin tjänst på Sektionen för Särskild Inhämtning, den mest hemliga fraktionen inom den militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. Han har just mist sin hustru och sina två barn vid Estonias förlisning och han är övertygad om att SSI bär skulden för katastrofen.

Fjorton år senare kommer Modin en väl bevarad hemlighet på spåren. Det rör sig om en sovjetisk ubåt som den svenska marinen under kalla krigets sista år sänkte i Stockholms skärgård. Modin beslutar sig för att – bokstavligt talat – gå till botten med den sjunkna ubåtens mysterium, en operation som innebär att han sätter rikets säkerhet på spel och gör sig till lovligt byte för svensk, rysk och amerikansk säkerhetstjänst. Anton Modin söker sanning och upprättelse. men är också fast besluten att utkräva hämnd för den familj han förlorat.

Spionen på FRA är en djupt initierad spänningsroman om ubåtskränkningar och spioneri inom FRA och underrättelsetjänsten. Den bygger på egna erfarenheter och åratal av arkivforskning och samtal med personer som varit verksamma inom underrättelseväsendet eller på annat sätt haft inblick i de händelser som boken anspelar på.

Författare:
Format:
Ljudbok
Del:

1

Tid ljudbok:
12h 47min
Språk:
Svenska
Utgiven:
2018-03-14
Förlag ljudbok:
Earbooks
ISBN ljudbok:
9789186231033

© 2010 Earbooks (Ljudbok)

Vad andra tycker

Recensioner av Spionen på FRA - Ljudbok

Otroligt spännande och intressant

Christer

Det bästa jag lyssnat på på länge!!👍

Inga-Lill

En riktig "pojkbok" - hjältarna omutligt klara över lojaliteten med rätt sida och varandra. Jallai i full fräs över böljorna! Intressant. Önskar mig lite mindre av onödigt detaljfrossande, frfa i skildringar av våld. Men läser/lyssnar nog vidare på fler äventyr.

Anna Lena

Kanonbra.

Torbjörn

Jättebra bok. Spännande. Måste läsa/höra fler.

Susanne

Proffsigt skrivit

Claes

Spännande bok, ser framemot övriga böcker.

Alban

Bra

Oskar

Bra uppläsare

Lars

Reijne.

Andreas Anderzon

Vi vet ju att allt är sant 🙂

Karl

Väldigt mycke info i ibland för högt tempo vilket gör att man stänger av å silar mycke. Sen väldigt mycke onödig sex å sån av en dålig art. Män beter sej svinaktigt mot kvinnor vilket inte är relevant eller intressant. Bara äckligt

Anders

Bra!

Andreas

Bra, spännande story men rörig och ologisk. Dåligt språk.

Carl

Bra och spännande

Lars