Spökdeckarna

Spökdeckarna

Beskrivning av boken

Humor och spänning i ett - av Fredde Granberg för 9-12-åringar

Skrämmande saker händer nere i skolans källare nära kemisalen. Henrik och Betsy upptäcker att de har att göra med spöket till en gammal kemilärare som omkom under mystiska omständigheter av sina egna kemikalier. Han smälte och förvandlades till ett osaligt väsen som fastnade i skolans källare och inte kom över till den andra sidan. Den fruktansvärda historien tystades ner, men spåren leder Spökdeckarna till den elake gamle rektorn, som enligt obekräftade uppgifter en gång skulle ha tvingat kemiläraren att laborera med ingredienser som skulle ge den galne rektorn evigt liv. Men något gick fel. Fruktansvärt fel. Spökdeckarna måste hjälpa den osalige kemiläraren att få ro! Henrik måste ta sig över till den andra sidan, via portalen i sopnedkastet, för att ta reda på vad spöket behöver för att komma vidare. Det är dags för sammandrabbning med den gamle rektorn

Henrik och Betsy är två 11-åringar med udda egenskaper. Tillsammans driver de en spökdeckarfirma med syfte att hjälpa osaliga andar och övernaturliga varelser till den andra sidan för att få frid. Och inget kunde väl passa dem båda mer: Betsy har ett mediums förmåga att se de döda. Och Henrik är en naturbegåvning på området eftersom han är skolans enda zombie. Med Henriks förmåga att som levande död kunna röra sig fritt både i denna världen och på den andra sidan, och Betsys unika förmåga att få kontakt, hamnar Spökdeckarna i det ena läskiga äventyret efter det andra.

Fredde Granberg är galningen bakom TV-programmen Ronny och Ragge, Dr Mugg, Hem till midgård ochMytologerna, långfilmen Kommissarie Späck och böckerna om dom misslyckade rymdskurkarna Elak och Pucko.

Vad andra tycker

Recensioner av Spökdeckarna