Ställa till rätta

Ställa till rätta

Beskrivning av boken

Elevvårdsmötet är slut. Han har väntat ut mig. Porten slår igen bakom oss. Svarta moln på himlen. Det är bara han och jag nu. Är du rädd? säger han. Nej, säger jag och ljuger. Jag visste att stunden skulle komma. Att det skulle stå mellan honom och mig. Han skulle hämnas och det skulle inte hjälpa att jag sa att det bara var mitt jobb.

Margareta Lindqvist är elevstödschef på kommunförvaltningen och har ansvar över hur miljoner fördelas till barn i behov av särskilt stöd. Athena Granath är ekonom på samma förvaltning, och hon slår sig ihop med IT-teknikern Alexander Niemi när hon börjar förstå att allt kanske inte står rätt till vad gäller fördelningen av förvaltningens medel. De ställer obehagliga frågor om ökade anslag till friskolan. Och varför är det så många elever som får diagnoser av psykologen Hans Andersson?

I centrum av handlingen finns dubbelnaturen Steven/Johan och Blanka. De är båda speciella och har sonen Kristian ihop. När pojken inte beviljas plats på specialskola kommer katastrofen. Stevens liv inriktas på hämnd. Att ställa till rätta. Maktlöshet och hämnd får människor att förvandlas. Att bli besatta. Att göra sådant de aldrig gjort tidigare.

Men kanske är sanningen ändå inte så enkel som den verkar.

LjudbokE-bok

Svenska

Vad andra tycker

Recensioner av Ställa till rätta