Stjärnor i natten

Betyg 3.9
13h 12min
423 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning av boken

Kabul, 1978. Sitara är dotter till en framträdande politiker och lever ett privilegierat liv i Afghanistans blomstrande huvudstad. 70-talet är en tid av tillväxt under ledning av landets progressiva president och Sitaras far, presidentens högra hand. Men tio år gamla Sitaras värld rämnar när kommunisterna genomför en statskupp och mördar presidenten och hela hennes familj. Endast Sitara överlever.

Hon blir räddad ur palatset av vakten Shair, och sedermera adopterad av en kvinnlig amerikansk diplomat som tar henne till USA. I sitt nya land byter Sitara namn till Aryana, begraver sig i studier och blir så småningom en framgångsrik kirurg.

New York, 2008. Trettio år efter den ödesdigra natten i Kabul skakas Aryanas värld ännu en gång när en man hon mött förut dyker upp i hennes undersökningsrum. Det är Shair, soldaten som räddade hennes liv men som även kan ha mördat hennes familj. Att se honom igen väcker Aryanas önskan om svar, och kanske även hämnd.

NADIA HASHIMI är en afghansk-amerikansk författare och barnläkare som bor i Maryland. Hennes debutroman, Pärlan som sprängde sitt skal, har gjort succé världen över. Stjärnor i natten är hennes tredje bok på LB Förlag.

Författare:

Uppläsare:

Översättare:

Lisbet Holst

Format:

Ljudbok
E-bok

Tid ljudbok:

13h 12min

Sidor e-bok:

423

Språk:

Svenska

Utgiven:

2023-10-25

Förlag ljudbok:

Louise Bäckelin Förlag

ISBN ljudbok:

9789177996439

Förlag e-bok:

Louise Bäckelin Förlag

ISBN e-bok:

9789177996323