Stjärnor utan svindel- Louise Boije af Gennäs

Betyg 3.7
22h 30min
689 Sidor
Stjärnor
bookCoverFor

Beskrivning

Stjärnor utan svindel firar 25 år! En roman som lästes och älskades av en hel generation – och som är ett tidsdokument av ett nittiotal som vi aldrig har slutat att fascineras av.

Sophie har klarat trettioårskrisen med glans och lever det perfekta livet med man och hundar i en ståtlig Stocksundsvilla. Hon är framgångsrik författare, tjänar hyfsat med pengar och är en lika självklar gäst på baler i Riddarhuset som på festfixarnas kändispartyn. Allt tycks gå som på räls.
Men så kommer plötsligt Kaja in i hennes liv. Kaja är lesbisk radikalfeminist och vänsteraktivist och med ens råder helt andra förutsättningar för hur Sophie ska leva sitt liv. Ska hon våga ta steget? Ska hon våga trotsa alla normer för kärlekens skull?

Stjärnor utan svindel är en roman om vad det innebär att ifrågasätta sig själv och sitt invanda liv. Det är en av de relationsromaner som verkligen formade sin tid genom att så öppet prata om kärlek och svek, om kvinnor och kvinnor, om kvinnor och män.

”En modern klassiker.” Göteborgs-Posten
Uppläsare:
Format:
Ljudbok, E-bok
Serie:
Del:

1

Tid ljudbok:
22h 30min
Sidor e-bok:
689
Språk:
Svenska
Utgiven:
2022-07-14
Förlag ljudbok:
Norstedts
ISBN ljudbok:
9789113122748
Förlag e-bok:
Norstedts
ISBN e-bok:
9789113122731

Vad andra tycker

Recensioner av Stjärnor utan svindel - Ljudbok, E-bok

Så inspirerande bok! Väldigt bra uppläsare med riktigt bra inlevelse 🤩

Elaine

Mycket bra bok. Banbrytande för 25 år sedan. Fantastiskt bra uppläst av Anja Lundqvist!

Maria Viktoria

För lång och utdragen

Åsa

Bra bok men för lång, mycket utfyllnad efter halva boken .

Maarit

Sa aw sa a sa Suu

Thorman

Alldeles för lång. Det blir tjatigt och repetitivt, boken skulle vunnit på att kortas med en tredjedel.

Eva

Inte i min smak

Eva

Välskriven med massor av härliga ord. En bok som väckte många funderingar hos mig - såväl kring etik o moral, politiska värderingar och vad som bygger det samhälle som Jag vill leva i som hur vi människor ofta beter oss och vad som driver oss till det. I vissa avsnitt (främst i beskrivningen av relationen i sista delen av boken) upplevde jag den något repetitiv men syftet är troligen att tydliggöra komplexiteten.

Merja