Stolthet och fördom

Betyg 4.2
12h 28min
402 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning av boken

Stolthet och fördom är en av de där riktigt mäktiga kärleksromanerna som man kan läsa gång på gång. Berättelsen om hur Elizabeth Bennet och den svåråtkomlige mr Darcy på kringliga vägar kantade av förvecklingar och högmod långsamt närmar sig varandra hör till litteraturhistoriens verkliga höjdpunkter. Med sitt rika och engagerande persongalleri, sina vackra miljöer och med sin subtila humor har romanen inspirerat och fängslat otaliga läsare världen över och fortsätter att göra så.

Jane Austens klassiska roman gavs ut i England 1813 och den första svenska översättningen utkom 1920. Nu återutges den i nyöversättning av Gun-Britt Sundström och med efterskrift av författaren Malte Persson.

Författare:

Uppläsare:

Översättare:

Gun-Britt Sundström

Format:

E-bok
Ljudbok

Tid ljudbok:

12h 28min

Sidor e-bok:

402

Kategorier:

Språk:

Svenska

Utgiven:

2020-12-11

Förlag ljudbok:

Albert Bonniers förlag

ISBN ljudbok:

9789100187453

Förlag e-bok:

Albert Bonniers förlag

ISBN e-bok:

9789100141233

Vad andra tycker

Recensioner av Stolthet och fördom -
E-bok, Ljudbok

En klassiker!

Johanna

Jag älskar historiska berättelser och detta var verkligen en historisk från en författare från den tiden. Det var en trög start på berättelsen som senare blev intressant att lyssna på, men det var nog inte riktigt den typen av bok som jag skulle kunna tänka mig ta mig igenom en andra gång. Det var en bra uppläsare som gjorde att det var enkelt ty ta sig genom boken 🙂👍🏼

Natali

Klart värd att lyssna på!

Mats

Fantastisk!

Rebecka