Striden om Dimön- Mariette Lindstein

Betyg 4.1
14h
424 Sidor
Dimön-serien
bookCoverFor

Beskrivning

Julia Frisk har lovat sig själv att aldrig återse Franz Oswald, den före detta sektledaren som huserar på Dimön. Men genom ett olyckligt sammanträffande får Julia och Franz en gemensam fiende, ett frireligiöst brödraskap som kallar sig Ursprungsevangelisterna. Det ryktas att de har en nattsvart kvinnosyn och använder ortodoxa uppfostringsmetoder på sina döttrar.

Julia blir som besatt av att skriva om brödraskapet, och när hon börjar göra efterforskningar öppnar hon ett ormbo av hemligheter, svek och outsäglig ondska. Det dröjer inte länge förrän hon blir sektens måltavla. Den enda som kan hjälpa henne är någon som vet hur de tänker och agerar, någon som är lika skoningslös som de. Hon känner bara en sådan person, men vågar hon riskera att än en gång dras in i Franz Oswalds spindelnät?

***

Mariette Lindstein gick som 20-åring med i den kontroversiella scientologirörelsen. Under 25 års tid arbetade hon på alla nivåer i kyrkan, inklusive i toppen av hierarkin på högkvarteret utanför Los Angeles. 2004 flydde hon. Idag arbetar hon som författare och föreläsare på heltid och har vigt sitt liv åt att upplysa andra om sektproblematiken. Böckerna om sekten på Dimön bygger på hennes personliga upplevelser. Mariette Lindstein är född 1958 och bor utanför Halmstad tillsammans med sin man och deras tre hundar.
Författare:
Format:
Ljudbok, E-bok
Del:

5

Tid ljudbok:
14h
Sidor e-bok:
424
Språk:
Svenska
Utgiven:
2021-01-26
Förlag ljudbok:
HarperCollins Nordic
ISBN ljudbok:
9789177190714
Förlag e-bok:
HarperCollins Nordic
ISBN e-bok:
9789150767582

Vad andra tycker

Recensioner av Striden om Dimön - Ljudbok, E-bok

Ännu en fantastisk bok om dimön

Ida