Studie i mänskligt beteende

Betyg 4
6h 9min
181 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning av boken

Nominerad till Augustpriset 2023.

I en tid när AI-robotar nått nästa nivå av sofistikation blir det författarens uppgift att ständigt påminna om vad som gör människan till människa, till det som roboten aldrig kan bli.

I Lena Anderssons nya bok Studie i mänskligt beteende, en samling sammanhängande berättelser, skildras kvinnor i samtiden som försöker stå ut i sina kroppar, som betraktar varandra och betraktas, som noga lyssnar av det som inte sägs medan de försöker förstå det som sägs; människor som vill ha kontakt till varje pris men aldrig riktigt orkar med den.

Lena Andersson romandebuterade 1999. För tio år sedan tilldelades hon Augustpriset för romanen Egenmäktigt förfarande som redan betraktas som en modern klassiker. Hennes senaste roman, Koryféerna, utkom 2022.

Märta visste allt hon behövde veta utan att ha kysst Teodor Fridh. Hon visste att han inte kunde smaka illa ur munnen, för om han gjorde det skulle hon tycka att den smaken var ljuvlig. - Ur Studie i mänskligt beteende

Författare:

Uppläsare:

Format:

Ljudbok
E-bok

Tid ljudbok:

6h 9min

Sidor e-bok:

181

Kategorier:

Språk:

Svenska

Utgiven:

2023-09-13

Förlag ljudbok:

Bokförlaget Polaris

ISBN ljudbok:

9789180660549

Förlag e-bok:

Bokförlaget Polaris

ISBN e-bok:

9789180660556

Vad andra tycker

Recensioner av Studie i mänskligt beteende -
Ljudbok, E-bok

Jobbig uppläsare! Tycker att var och varannan mening slutar på ”uppåt ton” vilket jag ogillar och i övrigt låter uppläsaren en aning föraktfull, vilket inte stämmer med innehållet, i alla fall Ibra alla gånger.

Eivor

Lena Andersson är en av de författare som jag läser allt av. Har aldrig blivit besviken- således inte denna gång heller. Uppläsningen utomordentlig.

Anders

Bedrövlig uppläsning som genom märkliga betoningar och tonfall adderar känslor som inte finns i texten. Ett haveri.

Sofia

Mycket fint språk. Intressanta och noggrant beskrivna iakttagelser av människor och mänskliga relationer.

Eva