Studio Näktergalen- Leena Lehtolainen

Betyg 3.9
11h 17min
328 Sidor
Maria Kallio
bookCoverFor

Beskrivning

Kriminalkommissarie Maria Kallio sitter och ser på en direktsänd talk-show om prostitution när kalabalik plötsligt utbryter i studion och kamerorna slocknar. Strax därefter ringer hennes mobil: en kvinna har hittats död i tevehuset. Kvinnan, Lulu Nightingale, var en känd prostituerad med en rad högt uppsatta personer i sin kundkrets. Hon dog av cyanidförgiftning strax före sändning och allt tyder på mord.

En rad frågor dyker upp under utredningens gång. Finns det någon koppling mellan Lulu och den svårt sargade, prostituerade kvinna som nyligen försvunnit från ett sjukhus? Är den ryska maffian inblandad, eller finns motivet att hämta i Lulus kundkrets? När en av de misstänkta hittas död blir fallet ännu mer komplicerat. Maria Kallio, som brottas med ett trängt privatliv och en oförstående chef, blir allt mer övertygad om i vilken riktning hon ska gå – men priset hon får betala är högt.

”Studio Näktergalen” är den femte, fristående delen i serien om den unga polisen Maria Kallio. En laddad berättelse med ständigt aktuellt tema och plötsliga vändningar. Leena Lehtolainen har kallats Finland svar på Anne Holt. Med sina romaner om den självständiga och samtidigt sårbara polisen Maria Kallio har hon snabbt blivit den mest lysande stjärnan på den finska krim-himlen.

Copyright © Leena Lehtolainen (2005)
Original edition published by Tammi
Swedish translation copyright © Marjut Hökfelt (2007)
Swedish edition published by agreement with Leena Lehtolainen and Elina Ahlback Literary Agency, Helsinki, Finland

Författare:
Uppläsare:
Översättare:
Marjut Hökfelt
Format:
E-bok, Ljudbok
Del:

5

Tid ljudbok:
11h 17min
Sidor e-bok:
328
Språk:
Svenska
Utgiven:
2020-03-16
Förlag ljudbok:
Word Audio Publishing
ISBN ljudbok:
9789178294893
Förlag e-bok:
Word Audio Publishing
ISBN e-bok:
9789178294909

© Word Audio Publishing (Ljudbok)

© Word Audio Publishing (E-bok)