Supernova

Supernova

Beskrivning av boken

”Jag ska drabbas av världen. Tillåtas explodera i tusen olika färger samtidigt.”

Efter succén ”Berätta tre saker” är Callum Bloodworth nu tillbaka med en lysande, romantisk coming of age-roman för unga läsare – om en sommar skriven i stjärnorna.

Möt Nova. Dumpad direkt efter att ha gått ut gymnasiet. Strax efter studenten vinkar hon dessutom av sin bästis Laura som ska leva Livet i London. Kvar blir Nova med en karta över Niversjö, en påse guldstjärnor och uppdraget att göra det mesta av sommaren i Sveriges tråkigaste stad, medan hon sommarjobbar på stans fik. Men när fiket tvingas stänga börjar Novas motattack på världen. Och hon börjar jaga efter vem hon egentligen är.

Hon ska ut, bort, vart som helst, bara inte stanna och ha ett liv utan färg. Hon postar en bytesannons i den lokala facebookgruppen och får svar från Leo som jobbar extra på bensinmacken. Tillsammans ger de sig ut på en jakt efter sommaren, livet och sockervadd. Och för att kartlägga vilka de är i universums oändlighet.

Det här är en bok om att vara någon, att bana sin väg och om att explodera ut i vuxenlivet med hjärtat först.

Callum Bloodworth är journalist och har tidigare skrivit läsar- och kritikersuccén ”Berätta tre saker”. ”Supernova” är hans andra roman för unga läsare. Han bor med sin familj på Ekerö utanför Stockholm.

”Callum Bloodworth har skrivit en ungdomsroman så full av starka känslor och härlig humor att alla, inte bara ungdomar, borde läsa den. ”Berätta tre saker” är en fantastisk roman om vänskap, sorg, glädje, hopp och förluster.” Borås tidning

”Det här är en av de bästa böckerna i sin genre som jag har läst.”/.../ ”Det är så fantastiskt träffsäkert och väldigt välskrivet.” /.../ ”Jag kommer aldrig mer se en körsbärsblomma utan att tänka på Liv och Dag.” Agneta Norrgård, P4 Västernorrland

Vad andra tycker

Recensioner av Supernova

För få betyg just nu