Svarta änkan : den skakande berättelsen om cyanidmordet i Norrtälje

Svarta änkan : den skakande berättelsen om cyanidmordet i Norrtälje

Beskrivning av boken

En ambulanshelikopter kallas till ett fritidshus utanför Norrtälje, men det är försent. Livet går inte att rädda på den 57-årige mannen. Hans fästmö förklarar för sjukvårdspersonalen att mannen, Ove, haft problem med hjärtat och alkoholen, och dödsfallet konstateras ha naturliga orsaker. Men när familjen får det tragiska beskedet reagerar Oves dotter starkt på fästmöns berättelse. Vad hände egentligen Oves sista dag i livet?

Advokat Thomas Bodström företrädde familjen i rättegången om Oves död. Nu berättar Bodström på ett personligt sätt hela den häpnadsväckande historien om detta ovanliga mordfall - från att Ove träffar fästmön första gången fram till att domen faller. Genom intervjuer med familj, vänner och poliser tecknar Bodström en levande bild av relationen mellan Ove och fästmön, liksom tiden efteråt då dottern Loise kämpar för att få polisen att undersöka hennes pappas plötsliga död. En envis kamp som möts av hårt motstånd - ända tills ett avgörande spår dyker upp.

Svarta änkan är en skakande skildring av ett av Sveriges mest omskrivna mordfall på senare år. Utan dottern Loises insatser hade mordet troligen aldrig upptäckts. En mördare hade gått fri och en ny man hade sannolikt svävat i livsfara.

Efterord av Loise Dolk.

LjudbokE-bok

Svenska

Vad andra tycker

Recensioner av Svarta änkan : den skakande berättelsen om cyanidmordet i Norrtälje