Svarta Fanor

Svarta Fanor

Beskrivning av boken

Sällskapet reste sig efter två timmars tortyr, och det var runda sitthål i rottingstolarna att skåda. Servetterna, knådade av nervösa händer, förda till munnen hundra gånger, lågo där hopsnodda som inälvor, som vissna hjärnors vindlingar, som trasdockor, bildande ansikten, lemmar av avrättade ...

"Svarta fanor" är en sedeskildring av sekelskiftet, och är ett av August Strindbergs mest kontroversiella verk. När boken först publicerades 1907 väckte den starka reaktioner och upprördhet, då den utgör en satirisk karikatyr över den dåvarande kulturella eliten i Sverige. Boken sålde slut på bara ett par dagar och konsekvenserna av Strindbergs uppgörelse med det svenska kulturlivet påverkade författaren i stor utsträckning.

August Strindberg (1849-1912) var, och är fortfarande, av Sveriges mest framstående författare genom tiderna. Han var också bildkonstnär, dramatiker och journalist, och är känd för sin produktivitet. Han slog igenom med romanen "Det röda rummet" 1879 och har sedan dess varit en mycket prominent gestalt i det litterära Sverige.

E-bok

Svenska

Vad andra tycker

Recensioner av Svarta Fanor

För få betyg just nu