Svarta kolossen

Svarta kolossen

Beskrivning av boken

I prinsessan Yasmela kammare med himmelsblått tak och marmorgolv med mängder av mjuka fällar sov tio vackra kvinnor runt den kungliga bädden. Hon sov dock inte på sidenbädden utan låg naken på golvet bland de andra kvinnorna. Hennes mörka hår föll över de vita axlarna, hennes smala fingrar sammanflätade. Hon låg och vred sig av ren skräck som fick blodet att isas i hennes ådror och spärrade upp hennes vackra ögon, som fick håret i nacken att resa sig och huden att krypa efter ryggraden.
Ovanför henne, i det mörkaste hörnet i kammaren, lurade en formlös skugga. Det var inget levande av kött och blod. Det var en samling av mörker, en fläck i synfältet, en monstruös mardröm som kunde ha uppkommit i en sömndrucken hjärna, om det inte varit för de två ögonen som brann som två eldar i det svarta.
"Du är märkt för mig, prinsessan", hördes från den svarta kolossen och hon kröp ihop och skakade som om slag utdelades mot hennes nakna hud.
* * *
Robert E Howard började i slutet av 1920-talet blanda fantasy, skräck och mytologi med action. romans, svärdsstrider och magi – det som senare kom att bli fantasy-genren "sword and sorcery". Howard skrev totalt cirka tjugo berättelser om Conan. Dessa publiceras nu i Krönikan om Hyboria.
* * *
Detta är den sjätte berättelsen om Conan (enligt Dale Rippkes kronologi) första gången publicerad 1933 i tidningen Weird Tales.
* * *
Musik av David Fesliyan (www.fesliyanstudios.com)
Ljudeffekter från Freesound.org av z-er0, poots, qupodup, topiasludwig, bokimar, yap-audio-production, martineerok, jessepash, 16fthumaf, jordishaw, litruv, soundensemble, man, bone666138, zimbot, pfranzen, vedas, grez1, kjell-persson, uzbazur

Svenska

Vad andra tycker

Recensioner av Svarta kolossen

För få betyg just nu