Svartenbrandt : Sveriges farligaste man

Svartenbrandt : Sveriges farligaste man

Beskrivning av boken

Han kallades för Sveriges farligaste brottsling. Under fyra decennier var Lars-Inge Svartenbrandt en av Sveriges mest omskrivna brottslingar. Han begick spektakulära rån, sköt med automatvapen mot poliser och rymde flera gånger från landets hårdaste fängelser. Svarten var en närmast mytomspunnen person, ett monster som föräldrar skrämde sina barn med och som kriminella såg upp till. Samtidigt var han beläst, högutbildad, djupt religiös, minglade med kändisar och hade en barndom få kände till. Pojken som från unga år blev misshandlad och sexuellt utnyttjad av fosterföräldrar formades till en våldsam karaktär och började slå tillbaka mot världen som svikit honom.

En fängslande och dramatisk berättelse, om ett liv i brott och våld, men också ett livslångt sökande efter kärleken och meningen med livet som han aldrig slutade hoppas på.

Boken är skriven av journalisten Ola Brising (författare av Lars dotter Jackie Ferms biografi Rövardotter ) och den prisbelönte filmregissören Daniel Fridell som senast skrev boken Med livet som insats (och har regisserat en hyllad dokumentärserie om Svartenbrandt för C more och TV4).

Svenska

Vad andra tycker

Recensioner av Svartenbrandt : Sveriges farligaste man