Svindlande stunder i Blackeberg

- Petra Mede

Betyg 3.9
4h 45min
141 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

Petra Mede fortsätter sin svart humoristiska vandring genom uppväxten, nu med en tonårstid fylld av perfektion och kontroll i baletten som blir mer och mer hennes liv.

Vi får uppleva glimtar av dansvärldens sublimitet, men oftare dess avigsidor. Osunda kroppsideal, konkurrens och ofrivilligt dråpliga situationer, bland annat i form av tröstlösa auditions som – i den alltjämt högmodiga Petras ögon – befinner sig mil från den höga konstnärliga nivå där hon borde vara verksam.

Det är en tidsskildring av ett 80-tal där den nyupptäckta sjukdomen aids tar flera vänners liv, och där jakten på en roll gör att man får utstå både hån och självförakt. Men det är också en berättelse om andra personer runt den unga Petra. Genom sin skarpa och ömsinta blick på människor sätter hon fingret på både personliga och allmänmänskliga känslor.

Allt tar avstamp i Petras möten med sin före detta granne, den egensinniga, kärva och charmiga Doris, 100 år, som numera bor på ett omsorgsboende i Blackeberg. Hennes och Petras liv flätas samman på mer än ett sätt.
Författare:
Uppläsare:
Format:
Ljudbok, E-bok
Tid ljudbok:
4h 45min
Sidor e-bok:
141
Språk:
Svenska
Utgiven:
2022-04-04
Förlag ljudbok:
Norstedts
ISBN ljudbok:
9789113121932
Förlag e-bok:
Norstedts
ISBN e-bok:
9789113116464

© Norstedts (Ljudbok)

© Norstedts (E-bok)