Tatueraren i Auschwitz- Heather Morris

Betyg 4.5
6h 49min
217 Sidor
Berättelser från förintelsen
bookCoverFor

Beskrivning

Lale Sokolov kommer till Auschwitz-Birkenau 1942. Han beordras att tatuera de medfångar som märkts ut för att de ska få ”leva”, det vill säga arbeta sig till döds i stället för att gasas ihjäl direkt. Lale stålsätter sig och utför sin uppgift med mekanisk effektivitet, men en dag står en ung kvinna framför honom – och när han möter hennes blick gör hans hjärta en volt i bröstet. Han blir blixtförälskad och bestämmer sig för att inte bara överleva lägret själv, utan också se till att den unga kvinna han just ska tatuera också ska göra det. Hennes namn är Gita.

Lale inser tidigt vilket öde han och de andra i lägret är på väg att möta, men han bestämmer sig ändå för att leva livet fullt ut och bevara sin värdighet. Den gnistan tänder även Gita och en oförglömlig kärlekshistoria som övervinner koncentrationslägrets omänskliga förhållanden tar sin början.

Författare:
Format:
E-bok, Ljudbok
Del:

2

Tid ljudbok:
6h 49min
Sidor e-bok:
217
Kategorier:
Språk:
Svenska
Utgiven:
2018-11-21
Förlag ljudbok:
Bokförlaget Nona
ISBN ljudbok:
9789188107916
Förlag e-bok:
Bokförlaget Nona
ISBN e-bok:
9789188107909

Vad andra tycker

Recensioner av Tatueraren i Auschwitz - E-bok, Ljudbok

Brö

Viktor

Mycket gripande ❤️

Maria

Väldigt intressant!

Emma

Otroligt gripande

Anna

En bok som går rakt in i hjärtat

Malin

Mycket viktig bok!!!

Mycket viktig bok!!!

Peter

Sorglig, vacker & fängslande.

Aleksandra

Vilket liv att gå genom helvete och ändå kunna le.

En bok som alla skulle höra eller läsa.

Daniel

👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

Johan

Ta denna bok med en nypa salt.

Boken är bra och den har ett fint historieberättande. Dock så finns det vissa händelser som är historiskt inkorrekt så man bör inte använda denna bok som något slags underlag för bildning inom WWII/Förintelsen. I det stora hela så är det en bra fiktiv story om Förintelsen.

Anna

Så bra

Fantastisk bok från en tragisk berättelse och historia

Matilda

Så bra och berörande bok. Den beskriver tyvärr inte karaktärerna eller relationerna särskilt mycket på djupet vilket gör att man inte blir riktigt lika investerad. Å andra sidan lämnar det plats för att förstå att just denna historia kanske inte var helt unik för just dessa två personer, utan kan appliceras på alldeles för många under denna tid. 🥺

Aida