Telefoner - Från lur till mobil
    
Dela boken    
Fast telefon eller mobil. Oavsett hur du ringer så går det till på samma sätt: du slår numret och väntar på att ringsignalerna kommer. Men så har det inte alltid varit. För Alexander Graham Bell, som uppfann telefonen på 1876, var det inte lika enkelt att ringa sitt första telefonsamtal. Han ringde sin kollega Thomas Watson som stod i andra rummet. Han hojtade in i munstycket att Watson skulle komma dit. Watson kunde faktiskt höra honom och rusade genast dit! Telefonen var uppfunnen även om den mer liknande två muggar som man fäster en lina emellan.
Det här är en lärorik berättelse om ingenjörsskap och hur telefonen har gått från att vara en rätt enkel uppfinning till något som idag dominerar vardagen för de allra flesta.
”Telefoner - Från lur till mobil” är ursprungligen utgiven av StoryWeaver och tillhör serien ”Läs tillsammans”. Flera av berättelserna är skrivna av indiska författare och utspelar sig på andra sidan jorden. Framförallt utforskar de spännande ämnen såsom vetenskapliga upptäckter och hur vi bäst tar hand om varandra såväl som vår planet.
Visa mer