Tennison
      
Dela boken    
Ikonen från TV-serien Prime Suspect i ny deckarserie
»Det här är både spännande och väldigt välskrivet. Julklappstips!« | GOMORRON SVERIGE
»Vi möter här den unga, intelligenta och ambitiösa Jane Tennison, i en njutbar spänningsroman med uppslukande handling och högt tempo.« | THE GUARDIAN
I Tennison skildrar Lynda La Plante författaren bakom den brittiska kriminalserien Prime Suspect [I mördarens spår] - än en gång huvudpersonen Jane Tennison: den här gången som nyutexaminerad polis i problemdistriktet Hackney i östra London.
Året är 1973 och i den manschauvinistiska polismiljön tvingas Tennison snabbt lära sig hantera chockerande situationer utan någon som helst hjälp eller sympati från sina överordnade. Snart blir hon involverad i sitt första mordfall: en ung, heroinberoende kvinna har hittats död. Strypt.
Brittiska Prime Suspect är en av de mest innovativa kriminal-TV-serierna någonsin. För sin realism och råa ton, men mest för huvudpersonen Jane Tennison, en av de första kvinnliga TV-deckarlegenderna (spelad av Helen Mirren).
Även Tennison har nu adapterats för en TV-serie - med manus av Lynda La Plante själv - och kommer att premiärvisas i brittisk TV under hösten 2016.
LYNDA LA PLANTE, född i Liverpool 1943, är en brittisk romanförfattare och manusförfattare. Hon tilldelades det prestigefyllda litteraturpriset Edgar Allan Poe Writers Award för TV-serien Prime Suspect. Serien vann även en Emmy Award.
»Otroligt välskriven.« Betyg 4 av 5 | MAGNUS UTVIK, GOMORRON SVERIGE
»Lynda La Plante tar dig i kragen och trycker upp dig mot väggen. Tempot är andlöst och historien full av spännande vändningar. Det är inte ett dugg överraskande att det ska göras en ny TV-serie av Tennison.« | THE INDEPENDENT
»Mästarinnan av suspense. Superb berättare.« | DAILY EXPRESS
»Klassisk Lynda La Plante, fantastisk läsning.« | MARTINA COLE
Visa mer