Terapeuten

Betyg 3.6
12h 17min
324 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning av boken

Den unga psykologen Sara driver en privatpraktik för ungdomar från ett kontor ovanpå garaget i den stora, ärvda villan hon håller på att renovera med sin ambitiösa överarbetade arkitektman Sigurd. Men det går trögt med både jobb och renovering och en dag lämnar Sigurd ett svårtolkat meddelande på Saras telefonsvarare för att sedan försvinna. Det gamla halvfärdiga huset känns långtifrån tryggt. Föremål försvinner och dyker upp igen, och är det fotsteg Sara hör från vinden om natten?

Terapeuten är en laddad, oförutsägbar spänningsroman om att vara vilsen i livet, om felval och förödande självbilder. En berättelse där inget är vad det ser ut att vara. Helene Flood hyllades enhälligt av kritikerna som en förnyare av spänningsgenren när debuten Terapeuten gavs ut i Norge.

Författare:

Uppläsare:

Översättare:

Lotta Eklund

Format:

E-bok
Ljudbok

Tid ljudbok:

12h 17min

Sidor e-bok:

324

Språk:

Svenska

Utgiven:

2019-12-20

Förlag ljudbok:

Bokförlaget Polaris

ISBN ljudbok:

9789177953098

Förlag e-bok:

Bokförlaget Polaris

ISBN e-bok:

9789177952510

© Bokförlaget Polaris (Ljudbok)

© Bokförlaget Polaris (E-bok)

Vad andra tycker

Recensioner av Terapeuten -
E-bok, Ljudbok

Tycker mycket om Helene Floods vardagsnära sätt att skriva om urbana, ”vanliga” människor - även om denna bok inte var lika trovärdig som ”Betraktaren”. Förstod även tidigt vad som var upplösningen. Det som dock ffa. bidrog till sämre lyssningsupplev jämfört med den andra boken var uppläsaren - teatralt och udda betoningar. Marie Richardssons uppläsning av Betraktaren var mycket mer avslappnad och trovärdig.

Sanna

Intressant och annorlunda.

Inger

Bra bok väldigt läsvärd! Inläsaren och ljudet på ljudboken dock inte bra - för vasst ljud.

Sofie

I huvudet på en terapeut, tänkte jag länge, upplevde bilden av en undflyende och osäker person. Spänningen infann sig sent. Uppläsarens röst lite klinisk och kall.

Ulla