Terrorbomber mot demonstrationståg

Terrorbomber mot demonstrationståg

Beskrivning av boken

Den 1 maj 1979 hände något som kom att kasta åskådarna bakåt i tiden. Ett bombattentat genomfördes vid Oslos 1 maj tåg. Senast Oslos befolkning hade hört sådana explosioner var under naziregimens ockupation.

Natten innan hade varit orolig. Det hade förekommit kravaller i staden, och fredliga nattvandrare hade blivit attackerade. De få poliser som hade yttre tjänst blev även de anfallna. Detta bådade inte väl för dagen som komma skulle tänkte många poliser, och de fick rätt i sina misstankar.

Klockan 14 nästa dag exploderar en bomb, och panik utbryter direkt. Polisen börjar genast agera för att lugna ner situationen, och samla in så mycket bevis som möjligt i ett tidigt skede. Men utredningen ska komma att bli en av de mest komplicerade i Norges historia, här återberättas händelsen och dess efterspel av de poliser som var med och utredde attentatet.

I Nordisk kriminalkrönika berättar poliser själva om sina mest uppmärksammade, omskakande, och svåra fall.

Nordisk Kriminalkrönika är ett historiskt verk. Berättelserna och samlingarna är uttryck för den samtid som de skrevs i, och kan i enstaka fall ha föråldrat eller kontroversiellt innehåll. Eventuellt stötande material är inte uttryck för förlagets hållning.

E-bok

Svenska