Tid att dö

Tid att dö

Beskrivning av boken

Den tidigare guerillasoldaten Sean Courtney har lämnat stridens hetta bakom sig för ett liv som safariguide. Rika män betalar duktigt med pengar för chansen att få jaga storvilt i Zimbabwe. Sean är mer än villig att assistera dem. Men den hårdnackade Riccardo Monterro är en klient utöver det vanliga - och inte bara för att han har sin motvilliga dotter Claudia med sig. Hans mål är nämligen den mest prestigefyllda trofén av dem alla: elefanttjuren Tukutela. Att återvända från jakten utan elefant är inget alternativ.

När Monterros fixering vid Tukutela leder dem över gränsen till ett krigshärjat Moçambique, förvandlas semestern snart till en kamp för överlevnad. Utan Sean hade de varit chanslösa, men det betyder inte att de inte befinner sig i livsfara. När jaktsällskapet plötsligt tvingas anta rollen av byte har de världens farligaste rovdjur hack i häl. Kan Sean föra dem till säkerhet eller är det här deras resa slutar?

Tid att dö är den sjunde delen i Wilbur Smiths storslagna krönika om släkten Courtney.

I den episka berättelsen om släkten Courtney får vi följa äventyrslystna män och modiga kvinnor. Krönikan utspelar sig i Sydafrika sträcker sig från 1600-talet och kolonialismen till 1900-talet och apartheid. Medlemmarna i släkten Courtney får uppleva både äventyr och krig på sin jakt efter ära, makt och kärlek.

Wilbur Smith (1933-2021) var en sydafrikansk författare som skapat succéer som När lejonet äter och släktkrönikan om familjen Courtney. Smiths romaner skildrar ofta den afrikanska kontinentens historia och innehåller både äventyr och romantik.

LjudbokE-bok

Svenska

Vad andra tycker

Recensioner av Tid att dö