Tidvatten

Betyg 4.1
17h 59min
518 Sidor
The Fairmile
bookCoverFor

Beskrivning av boken

Av författaren till Den andra systern Boleyn.

England 1648. En farlig tid för en kvinna att vara annorlunda.

Det är midsommarafton 1648 och England är mitt uppe i ett inbördeskrig mellan den lömske kung Karl I och det rebelliska parlamentet. Konflikten sträcker sig till de mest avlägsna delarna av landet, ända till tidvattenområdena i söder.

Alinor kommer från en släkt med en lång rad av läkekvinnor. I ett sista försök att bryta sig loss från sin våldsamme make står hon en natt under fullmånen på en kyrkogård, och väntar på en vålnad som ska uttala orden som befriar henne. Men istället möter hon James, en ung man på rymmen, och visar honom vägen genom tidvattenområdets förrädiska landskap. Bortom allt förnuft faller de handlöst för varandra.

I en tid av oro och vidskepelse skapar Alinors kunskaper om läkekonst och örter misstanke hos befolkningen i den lilla byn, och hennes skönhet och ambition väcker avund. Snart tar rädslan och avundsjukan över, och byborna bestämmer sig för att ta saken i egna händer.

PHILIPPA GREGORY är en brittisk författare och historiker och har skrivit den berömda romanen Den andra systern Boleyn, som blivit film med Natalie Portman och Scarlett Johansson i rollerna.

"Författaren kan sitt hantverk och är en driven berättare. Hennes gedigna historiska kunskaper levandegör karaktärerna och beskrivningen av den oroliga tiden i England under mitten av 1600-talet ... en småmysig kärlekshistoria i historisk miljö skriven med tydliga feministiska förtecken." Hanna Gunnarsson, BTJ

Författare:

Uppläsare:

Översättare:

Annika Sundberg

Format:

E-bok
Ljudbok

Del:

1

Tid ljudbok:

17h 59min

Sidor e-bok:

518

Språk:

Svenska

Utgiven:

2021-09-22

Förlag ljudbok:

Louise Bäckelin Förlag

ISBN ljudbok:

9789177994350

Förlag e-bok:

Louise Bäckelin Förlag

ISBN e-bok:

9789177991397

Vad andra tycker

Recensioner av Tidvatten -
E-bok, Ljudbok

Bra och intressant roman, bra bortsett från att uppläsaren hela tiden uttalande Ellinor som Allinor, fel om hon inte hette Allinor. Amerikanskt uttal- inte engelskt.

Madeleine

Kom aldrig in i den. Seg.

Linnea

Så fantastiskt bra bok som jag först började lyssna på men fortsatt läsa och sträckläste ut den.

Anna-Karin

Ganska långtråkig i mellanåt

Karin