Till Vial : 8400 dagar kvar

- Henrik Ståhl

Betyg 4.8
113 Sidor
bookCoverFor

Summering av boken

Planeten jorden är på väg mot sin undergång. Ombord på ett rymdskepp på väg mot räddning på planeten Vial, finns ett syskonpar, och kanske någon ytterligare. Dramatikern och skådespelaren Henrik Ståhl har skrivit ett fängslande sci-fi-äventyr för mellanstadiet, en "Bröderna Lejonhjärta" för 2000-talet.

När världen är på väg att kollapsa måste mänskligheten försöka emigrera med den enorma rymdarken Otösan till exoplaneten Vial. Men det som från början är en utopi för alla människor blir snart en möjlighet enbart för de rikaste. Speedy är en av de som försöker rädda sin familj genom att göra resan ut ur solsystemet till Vial.

Resan startade för sex år sedan, innan lillebror Keaton ens var född. Speedy finns inte längre kvar ombord på rymdskeppet, utan kvar är bara syskonen Gladys och Keaton, tror de.

Det är när rymdskeppet en dag indikerar att det finns ytterligare en varelse ombord som allt ställs på sin spets – kommer varelsen att bli deras räddning eller deras undergång? En sak är säker: inget blir som syskonen tänkt.

”Till Vial” är en mörk historia som ställer många existentiella frågor, men också en spännande actionhistoria och en varm relationsroman mellan två syskon som bara har varandra. ”Till Vial” är baserad på Henrik Ståhls pjäs med samma namn.

Författare:

Format:

E-bok

Sidor e-bok:

113

Språk:

Svenska

Utgiven:

2019-03-11

Förlag e-bok:

Bonnier Carlsen

ISBN e-bok:

9789178030873

Vad andra tycker

Recensioner av Till Vial : 8400 dagar kvar - E-bok

Såååå bra bok

Sofi

Skulle vara dubbelt så bra om den fanns som ljudbok… men bra ändå

Stina Almqvist