Tim : Biografin om Avicii

- Måns Mosesson

Betyg 4.6
11h 22min
330 Sidor
bookCoverFor

Summering av boken

Som ett fyrverkeri mot natthimlen exploderade DJ:n och producenten Avicii. En musikalisk visionär som genom sin känsla för melodier definierade epoken då svensk och europeisk housemusik tog över världen.

Men Tim Bergling var också en introvert och skör ung man som blev vuxen i ett omänskligt uppskruvat tempo. Efter ett antal akuta sjukhusvistelser slutade han turnera sommaren 2016. Knappt två år senare tog han sitt liv.

”Tim – biografin om Avicii” är skriven av den prisbelönte journalisten Måns Mosesson, som genom intervjuer med Tims familj, vänner och musikerkollegor kommit stjärnproducenten in på livet. Boken ger en ärlig bild av Tim och hans sökande – och väjer inte för de svårigheter som han, och många andra unga i dag, kämpar med.

Författare:

Uppläsare:

Format:

E-bok, Ljudbok

Tid ljudbok:

11h 22min

Sidor e-bok:

330

Språk:

Svenska

Utgiven:

2021-11-16

Förlag ljudbok:

Albert Bonniers förlag

ISBN ljudbok:

9789100191306

Förlag e-bok:

Albert Bonniers förlag

ISBN e-bok:

9789100181413

Vad andra tycker

Recensioner av Tim : Biografin om Avicii - E-bok, Ljudbok

En fin levnadsteckning, brättad med värme och respekt.

Tina

Fantastiskt bok där bevisligen inte pengar är allt, psykisk ohälsa är en folksjukdom av värsta sort. En uppläsare av rang som gjorde att jag lyssnade av denna på två dagar🙏

Mikael

Mycket bra bok. Känner igen mig som förälder till barn som inte mår psykiskt bra och har försökt ta sitt liv. Så skönt att Tim's föräldrar engagera sig.

Claes

😃

Johan