Tjugo verkliga mord – En rättsläkare minns- Lennart Rammer

Betyg 3.3
8h 14min
Rättsläkaren
bookCoverFor

Beskrivning

I den breda floden av kriminalromaner förekommer en uppsjö av mord där författarna försöker överträffa varandra när det gäller fantasifulla och bestialiska våldsmetoder. Men många gånger är verkligheten mer uppfinningsrik och överträffar det påhittade.

Den här boken är en beskrivning av ett antal verkliga mordfall som har undersökts vid Rättsmedicinska avdelningen i Linköping. Utgångsmaterialet är offentliga domar från tingsrätt och hovrätt och författarens egna minnen, läsvärt och lättläst berättat.

I boken redovisas bakgrund, motiv och våldsmetod för att ge läsaren en uppfattning om vilket brett spektrum av händelser det kan röra sig om. De illustrerar människans våldsbenägenhet och grymhet, men också vilken uppgift rättsmedicinen och rättsväsendet har när det gäller att upptäcka, utreda och hindra denna typ av brott.

Har du som läser deckare någon gång frågat dig om ett särskilt grymt mordfall verkligen skulle kunna vara sant? Den här boken ger dig en djupare insikt i verklighetens våldsbrott.

OM FÖRFATTAREN
Författaren Lennart Rammer har varit rättsläkare och verksamhetschef vid Rättsmedicinska avdelningen i Linköping från dess start 1975 fram till sin pensionering 2006. Han har stor erfarenhet av att själv undersöka och bedöma rättsmedicinska fall. Som professor i rättsmedicin vid Linköpings universitet har han också arbetat som lärare inom läkarutbildningen och som forskare. Dessutom har han varit ledamot av Socialstyrelsens rättsliga råd, och deras vetenskapliga råd i rättsmedicin, under ett tjugotal år.

Författare:

Uppläsare:

Format:

Ljudbok

Del:

1

Tid ljudbok:

8h 14min

Språk:

Svenska

Utgiven:

2018-03-14

Förlag ljudbok:

StorySide

ISBN ljudbok:

9789176136652

© 2016 Storyside (Ljudbok)

Vad andra tycker

Recensioner av Tjugo verkliga mord – En rättsläkare minns - Ljudbok

Intressant. Börjar med fall o avslutas med hur en rättsläkare bör tänka

ulrika

Blytungt tråkig bok, med ohyggligt mycket statistik istället för underhållning. Värdelös !!!!

Susanne

Intressant

Lenita