Tjuvarnas marknad

- Jan Guillou

Betyg 4.3
15h 22min
423 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

Stockholm drabbas av en rad egendomliga inbrott. Tjuvarna är märkligt skickliga och stjäl bara från de allra rikaste. Vanliga inbrott brukar polisen inte utreda. Men den här gången tillsätts en specialkommission på grund av de enorma värden som stulits.

Medan polisen mödosamt arbetar i tjuvarnas spår pågår i en annan del av staden en helt annan tillvaro med en helt annan vardag.

Henric Gundell, vd på ett välkänt försäkringsbolag, tillbringar alltmer tid bakom stängda dörrar i en diskret direktionskorridor. Hans tillvaro har mer och mer kommit att handla om konsten att roffa åt sig miljonbelopp från de företag han är satt att sköta. På hans och direktörskollegernas sammanträden avhandlas numera nästan enbart hur man skall berika sig ytterligare.

Henric Gundell tror sig vara osårbar genom sin nya rikedom. Och han kan omöjligen se den fara som mästertjuvarna utgör för honom. Men till sin förvåning blir också Henric Gundell till slut uthängd på Tjuvarnas marknad.

Författare:

Uppläsare:

Format:

Ljudbok, E-bok

Tid ljudbok:

15h 22min

Sidor e-bok:

423

Språk:

Svenska

Utgiven:

1900-01-01

Förlag ljudbok:

Piratförlaget

ISBN ljudbok:

9789164230089

Förlag e-bok:

Piratförlaget

ISBN e-bok:

9789164240514

Vad andra tycker

Recensioner av Tjuvarnas marknad - Ljudbok, E-bok

Nja, lite väl larvig och överdriven. Till och med Bolme faller på tolkningarna. Även solen har fläckar

Karolin

En av Guillous bättre böcker. Gillar att GW karaktärer dyker upp. Sedan är känns vissa delar av berättelsen lite halvt daterade idag samt lite larviga. Men på det hela en bra bok

Niklas

Lättlyssnad och underhållande bok om överklassdrägg! Suverän uppläsning!

Lena

Trovärdig pch satiriska manus med underfundiga krumelurer. Uppläsningen fullständigt strålande

Jan-Olof